• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / Doe-het-zelf Calcium Poeder

Doe-het-zelf Calcium Poeder

19 maart 2016 door Kas 1 Reactie

Waarom zou je calcium poeder willen maken? Omdat onze lichamen het nodig hebben, omdat het, naar mijn mening, te duur kost in de natuurwinkel en omdat zelf maken helemaal niet moeilijk is. Hoogwaardige (biologische) eierschalen bevatten ongeveer 27 essentiële elementen, maar het hoofdbestanddeel is calciumcarbonaat. De structuur van 'ei-calcium' is vergelijkbaar met die in onze botten en tanden. Calcium zorgt voor een stevig gebit en skelet, voor goede geleiding door onze zenuwen, bloedstolling, celgroei, hormoonstofwisseling..... Belangrijk dus!Ik maak mijn calcium poeder met biologische eitjes van de boer. Niet die uit de supermarkt. Waarom? Omdat kippen van de boer meer bewegingsvrijheid hebben en beter voedsel krijgen
DSC_0195_3
DSC_0248_2
DSC_0251_2
DSC_0909
Eischaal calcium, puur natuur!
2016-03-18 11:52:39
Print
Ingredients
  1. 12 eierschalen
Instructions
  1. Bewaar alle schalen van je biologische eitjes
  2. Spoel ze goed om met water, verwijder eiwit, maar NIET het membraan
  3. Vul een grote soeppan met water en kook de eischalen minimaal 10 minuten
  4. Leg de eischalen een nachtje te drogen
  5. Verwarm de oven voor op 140 graden
  6. Verdeel de eischalen op een bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten, tot ze helemaal droog zijn
  7. Laat de schalen afkoelen en maal ze tot poeder in je keukenmachine of vijzel
Gebruik
  1. Roer een theelepel poeder in een glas water of bakje yoghurt
  2. Je kan het calciumpoeder ook mengen met water voor je planten
  3. Meng een flinke theelepel met een eiwit voor een natuurlijk gezichtsmasker
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige Tags: biologisch eischaal calcium, calciumcarbonaat poeder zelf maken, doe-het-zelf calciumpoeder, zelf calcium poeder maken

« Ontbijtcups met Havermout
FBS: Deense Koffiebroodjes van Leonie »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Eén reactie op “Doe-het-zelf Calcium Poeder”

  1. Hein de Lange schreef:
    10 mei 2018 om 08:34

    Dit lijkt op het eerste gezicht een heel goed idee, eierschalen zijn inderdaad een prima bron voor extra calcium. In veel landen worden eierschalen ook gebruikt om calcium voor voeding te produceren, niks mis mee. Let er alleen op dat je je eieren niet uit landen als Nederland, Belgie of Duitslan haalt: behalve calcium, wordt er in eierschalen ook afvalstoffen opgeslagen. Denk aan zware metalen zoals kwik en lood. Er zijn tal van onderzoeken geweest op het gebied van verspreiding van zware metalen en luchtvervuiling in Europa, en deze hopen zich op in eierschalen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer