Eischaal calcium, puur natuur!
2016-03-18 11:52:39
Print
Ingredients
- 12 eierschalen
Instructions
- Bewaar alle schalen van je biologische eitjes
- Spoel ze goed om met water, verwijder eiwit, maar NIET het membraan
- Vul een grote soeppan met water en kook de eischalen minimaal 10 minuten
- Leg de eischalen een nachtje te drogen
- Verwarm de oven voor op 140 graden
- Verdeel de eischalen op een bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten, tot ze helemaal droog zijn
- Laat de schalen afkoelen en maal ze tot poeder in je keukenmachine of vijzel
Gebruik
- Roer een theelepel poeder in een glas water of bakje yoghurt
- Je kan het calciumpoeder ook mengen met water voor je planten
- Meng een flinke theelepel met een eiwit voor een natuurlijk gezichtsmasker
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Dit lijkt op het eerste gezicht een heel goed idee, eierschalen zijn inderdaad een prima bron voor extra calcium. In veel landen worden eierschalen ook gebruikt om calcium voor voeding te produceren, niks mis mee. Let er alleen op dat je je eieren niet uit landen als Nederland, Belgie of Duitslan haalt: behalve calcium, wordt er in eierschalen ook afvalstoffen opgeslagen. Denk aan zware metalen zoals kwik en lood. Er zijn tal van onderzoeken geweest op het gebied van verspreiding van zware metalen en luchtvervuiling in Europa, en deze hopen zich op in eierschalen.