Voor meer momenten dan alleen tussendoor!
2015-01-16 11:25:40
Yields 20
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
45 min
Ingredients
- 100 gram havermout
- 100 gram speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- snuf zout
- 1 ei
- 30 gram gesmolten kokosolie
- 50 gram palmsuiker
- 100 gram griekse yoghurt
- 50 gram rozijnen
- 5 milliliter vanille extract
Instructions
- Doe de havermout, spelt, bakpoeder en kaneel in een beslagkom en roer goed door elkaar
- In een andere kom, mix de palmsuiker en het ei schuimig
- Meng daarna het vanille extract, kokosolie en yoghurt erdoor
- Doe de droge en natte ingrediënten samen met de rozijnen bij elkaar
- Roer het door, tot het nét samenhangt, niet teveel roeren!
- Laat het deeg afgedekt een half uur in de koelkast staan
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Bak de koekies in het midden van de oven in 15 minuten gaar
Notes
- Laat de koekies niet langer in de oven, ze zien er niet gaar uit na 15 minuten, maar na het afkoelen zijn ze perfect!
- Halverwege de baktijd geef ik een klap op de koekjes met de bolle kant van een lepel, zo worden ze wat platter maar blijven luchtig, je hoeft ze niet te slaan hoor, platdrukken is ook goed
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind