WheyTella Heaven!
2016-06-19 16:28:31
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 30 min
Ingredients
- 100 gram droge koekies
- 2 grote medjoul dadels
- 35 gram kokosolie
- 20 milliliter koud water
- 7 gram gelatine poeder
- 150 gram roomkaas
- 150 gram WheyTella
- 250 gram ongeklopte slagroom
Instructions
- Zorg ervoor dat je roomkaas, WheyTella en slagroom op kamertemperatuur zijn
- Maal de koekies in je keukenmachine tot hele kleine kruimels
- Ontpit de dadels, hak ze tot pasta en meng deze samen met de kokosolie en kruimels
- Bekleed de bodem van een kleine taartvorm (19 cm) met bakpapier, smeer wat kokosolie aan de rand en plak daar ook wat bakpapier tegenaan
- Schep het koekkruimel mengsel op de bodem en druk heel stevig aan
- Zet je taartvorm minimaal een uur in de koelkast
- Weeg het water af en sprenkel het gelatine poeder eroverheen
- Laat het staan, tot je een dikke witte substantie hebt
- Verwarm het gelatine mengsel au bain marie tot het weer vloeibaar is en laat afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop de roomkaas tot een smeuïge egale massa
- Schep de WheyTella erbij en klop nog even door tot alles goed vermengt is, nu kun je ook de gelatine erdoorheen mixen
- Klop de slagroom in een aparte bak tot zachte pieken (lobbig) en schep deze voorzichtig door je roomkaas mengsel
- Schep je roomkaas-wheytella-slagroom mengsel vervolgens op de koekies bodem en verdeel gelijk
- Zet je vorm minimaal 4 uur in de koelkast zodat de WheyTella cheesecake kan opstijven
Notes
- Je gelatine mengsel moet vloeibaar zijn als je het door je roomkaas chocolade mengsel mengt, is het al stevig, verwarm het dan opnieuw en laat minder lang afkoelen
- Zorg dat de materialen die je gebruikt om slagroom te kloppen koud zijn, ander heb je kans dat het mislukt
- Na 4 uur in de koelkast moet hij stevig genoeg zijn om te snijden, maar 24 uur opstijven is aanbevolen
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind