• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / WheyTella Cheesecake

WheyTella Cheesecake

20 juni 2016 door Kas Reageer

Het potje WheyTella staat al een poosje werkeloos op mij te wachten. Ik wilde deze cheesecake eigenlijk dinsdagavond al maken, zodat we hem woensdag konden proeven maar ik heb het zo druk gehad dat hij verplaatst werd naar vrijdag... Vrijdag? Het is vandaag maandag.. Klopt inderdaad, vrijdag is het jammer genoeg ook niet gelukt. Dus ik heb hem gisteren gemaakt, op Vaderdag. 


Mijn oudste zoon is niet zo dol op cheesecake. Hij houdt niet van de roomkaas smaak die toch vaak overheerst. Daarom heb ik ervoor gekozen om meer slagroom te gebruiken dan roomkaas. Door die combinatie, samen met de WheyTella, is het een heerlijk, romige chocolade cheesecake geworden. Om ervoor te zorgen dat de cheesecake in vorm blijft, heb ik ook wat gelatinepoeder gebruikt. Deze taart is zoveel meer dan een gewone cheesecake. Het lijkt meer op een mousse taart. Ik kan hem beter WheyTella Moussecake noemen Hij is heerlijk luchtig en je proeft de chocolade in elke hap. Het testpanel is ook overtuigd. Dit is de lekkerste cheesecake die we ooit gegeten hebben!
WheyTella Heaven!
2016-06-19 16:28:31
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 30 min
Prep Time
30 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 30 min
Ingredients
  1. 100 gram droge koekies
  2. 2 grote medjoul dadels
  3. 35 gram kokosolie
  4. 20 milliliter koud water
  5. 7 gram gelatine poeder
  6. 150 gram roomkaas
  7. 150 gram WheyTella
  8. 250 gram ongeklopte slagroom
Instructions
  1. Zorg ervoor dat je roomkaas, WheyTella en slagroom op kamertemperatuur zijn
  2. Maal de koekies in je keukenmachine tot hele kleine kruimels
  3. Ontpit de dadels, hak ze tot pasta en meng deze samen met de kokosolie en kruimels
  4. Bekleed de bodem van een kleine taartvorm (19 cm) met bakpapier, smeer wat kokosolie aan de rand en plak daar ook wat bakpapier tegenaan
  5. Schep het koekkruimel mengsel op de bodem en druk heel stevig aan
  6. Zet je taartvorm minimaal een uur in de koelkast
  7. Weeg het water af en sprenkel het gelatine poeder eroverheen
  8. Laat het staan, tot je een dikke witte substantie hebt
  9. Verwarm het gelatine mengsel au bain marie tot het weer vloeibaar is en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  10. Klop de roomkaas tot een smeuïge egale massa
  11. Schep de WheyTella erbij en klop nog even door tot alles goed vermengt is, nu kun je ook de gelatine erdoorheen mixen
  12. Klop de slagroom in een aparte bak tot zachte pieken (lobbig) en schep deze voorzichtig door je roomkaas mengsel
  13. Schep je roomkaas-wheytella-slagroom mengsel vervolgens op de koekies bodem en verdeel gelijk
  14. Zet je vorm minimaal 4 uur in de koelkast zodat de WheyTella cheesecake kan opstijven
Notes
  1. Je gelatine mengsel moet vloeibaar zijn als je het door je roomkaas chocolade mengsel mengt, is het al stevig, verwarm het dan opnieuw en laat minder lang afkoelen
  2. Zorg dat de materialen die je gebruikt om slagroom te kloppen koud zijn, ander heb je kans dat het mislukt
  3. Na 4 uur in de koelkast moet hij stevig genoeg zijn om te snijden, maar 24 uur opstijven is aanbevolen
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Raw, Recepten, Toetje, Tussendoortjes Tags: body en fit, body en fit wheytella, body&fit, cheesecake met gelatine, cheesecake met wheytella, chocolade cheesecake, glutenvrij, koek kruimels, kokosolie, luchtige mousse taart, medjoul dadels, no bake cheesecake met wheytella, roomkaas, slagroom, wheytella, wheytella cheesecake

« Mango met Kokos Fruitijsjes
Rozijnen Pasta »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer