• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Blog / Waterkefir; Waarom ik doe wat ik doe

Waterkefir; Waarom ik doe wat ik doe

1 februari 2015 door Kas 4 Reacties

Via via heb ik vernomen dat mijn waterkefir recept in opspraak is geweest. Kefir zou écht gedroogd fruit en een citrusvrucht nodig hebben. Het klopt dat haast iedereen het zo maakt, het is een oud recept, citroen is een natuurlijke PH buffer die de waterkefir zou beschermen tegen 'slechte' bacteriën, de gedroogde vruchten dienen als een extra bron van suiker en de verschillende mineralen zouden ook goed zijn voor je kefir. Er zijn sinds het 'orginele basisrecept' nogal wat jaren verstreken. En in die jaren is er heel erg veel veranderd. Wij in Nederland zijn gezegend met kraanwater van goede kwaliteit. Ons drinkwater bevat de volgende mineralen en spoorelementen;
  • Calcium
  • Magnesium
  • Natrium
  • Kalium
  • Fosfor
  • Koper
  • Ijzer
  • Seleen
  • Chroom
  • Zink
In de meeste gevallen is Nederlands kraanwater beter dan het mineraalwater in flessen. Waarom? Omdat mineraalwater vaak wordt gereinigd met chloor. Drinkwater reinigen met chloor is verboden in Nederland.Kijk naar mijn recept, ik gebruik water, suiker en een korrel zout, keltisch zeezout om precies te zijn. Keltisch zeezout wordt niet gewassen, niet gedroogd en niet geraffineerd. Het bevat een lager natriumgehalte dan gewoon zout en erg veel mineralen en sporenelementen, die net zo goed zijn, misschien zelfs beter, dan de mineralen in gedroogd fruit. Ik wissel het zout regelmatig af met een lepeltje rietsuikermelasse, ook bekend als blackstrap molasses. Een eetlepel bevat 20% van onze ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) koper, ijzer, calcium, mangaan, kalium, magnesium en vitamine B6. Als je dit zo leest, ben je dan nog steeds overtuigd dat het oude basisrecept het beste is voor jouw kefir? Natuurlijk mag je doen wat jou het beste lijkt. Je moet niks. Vind jij je kefir lekker zoals hij nu smaakt en bevalt het goed, waarom zou je dan iets veranderen?Ik ben gewoon blij, dat ik na maanden bittere kefir eindelijk lekkere limonade kan drinken. Lekker is eigenlijk een understatement... Het is gewoonweg heerlijk. Ik probeer elke keer andere smaken met de tweede fermentatie en mijn smaakpapillen zijn me erg dankbaar. Dat niet alleen, mijn darmen en mijn portemonnee juichen mee. Kefir kost haast niets. De korrels vermenigvuldigen zichzelf, dat zie ik een fles cola nog niet zo snel doen

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Blog Tags: alternatief waterkefir recept, koekiesenzo waterkefir recept, waterkefir, waterkefir met rietsuiker, waterkefir recept, waterkefir zonder citroen, waterkefir zonder gedroogd fruit

« Groene Smoothie met Kefir Yoghurt
Broodjeskrans van Levine »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

4 reacties op “Waterkefir; Waarom ik doe wat ik doe”

  1. Otje schreef:
    27 mei 2015 om 14:07

    Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik maakte mijn waterkefir ook met citroen en vijge. Na jou bericht heb ik de sprong gewaagd, een pot met citroen en vijge, de andere met suiker en keltis zeezout. Mijn conclusie; zonder gedroogde vruchten is veel lekkerder! Mijn kefir groeit ook nogsteeds heel goed! Top! Bedankt!

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      28 mei 2015 om 13:16

      Geen dank Ik ben blij dat je het nu wel lekker vind!

      Beantwoorden
  2. Sonja schreef:
    26 juli 2015 om 18:35

    Klinkt lekker!
    Kan ik ook Himalaya zout gebruiken i.p.v. Keltisch zout?

    Groet,
    Sonja

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      27 juli 2015 om 15:28

      Ja hoor, dat kan. Himalaya zout is net als Keltisch zeezout ongeraffineerd en bevat naast het hoofdbestanddeel; natriumchloride, nog 84 andere mineralen en spoorelementen Gebruik het wel met mate, lees; een korreltje. Teveel mineralen kunnen je kefir snotterig maken.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer