- Calcium
- Magnesium
- Natrium
- Kalium
- Fosfor
- Koper
- Ijzer
- Seleen
- Chroom
- Zink
Waterkefir; Waarom ik doe wat ik doe
Via via heb ik vernomen dat mijn waterkefir recept in opspraak is geweest. Kefir zou écht gedroogd fruit en een citrusvrucht nodig hebben. Het klopt dat haast iedereen het zo maakt, het is een oud recept, citroen is een natuurlijke PH buffer die de waterkefir zou beschermen tegen 'slechte' bacteriën, de gedroogde vruchten dienen als een extra bron van suiker en de verschillende mineralen zouden ook goed zijn voor je kefir. Er zijn sinds het 'orginele basisrecept' nogal wat jaren verstreken. En in die jaren is er heel erg veel veranderd. Wij in Nederland zijn gezegend met kraanwater van goede kwaliteit. Ons drinkwater bevat de volgende mineralen en spoorelementen;
Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik maakte mijn waterkefir ook met citroen en vijge. Na jou bericht heb ik de sprong gewaagd, een pot met citroen en vijge, de andere met suiker en keltis zeezout. Mijn conclusie; zonder gedroogde vruchten is veel lekkerder! Mijn kefir groeit ook nogsteeds heel goed! Top! Bedankt!
Geen dank Ik ben blij dat je het nu wel lekker vind!
Klinkt lekker!
Kan ik ook Himalaya zout gebruiken i.p.v. Keltisch zout?
Groet,
Sonja
Ja hoor, dat kan. Himalaya zout is net als Keltisch zeezout ongeraffineerd en bevat naast het hoofdbestanddeel; natriumchloride, nog 84 andere mineralen en spoorelementen Gebruik het wel met mate, lees; een korreltje. Teveel mineralen kunnen je kefir snotterig maken.