Pasta voor de gevoelige darmen
2016-01-12 21:38:32
Serves 1
Print
Ingredients
- 100 gram spelt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- 1 snuf zout
Instructions
- Weeg je spelt af, doe het ei, de olijfolie en het zout erbij
- Kneed het deeg ongeveer vijftien minuten goed stevig door
- Wikkel het in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
- Bebloem je werkblad en rol je deeg tot hij een dikte heeft van ongeveer 2 millimeter
- Hang je deeg te drogen, ik gebruik hier een metalen onderzetter voor, die op zijn zijkant een perfecte deegdroger is
- Laat het hangen tot het deeg tot 2 centimeter van het randje droog is
- Nu kun je het deeg in repen snijden van een centimeter breedte
- Gebruik per 100 gram pasta een liter water en een halve theelepel zout
- Je pasta is klaar als hij gaat drijven, dit duurt ongeveer 1 á 5 minuten, afhankelijk van de dikte hoe droog de pasta is
Notes
- Kneed je deeg écht goed, anders valt je pasta tijdens het koken uit elkaar
- Je kan het deeg na het uitrollen ook in plakken snijden, voor lasagne
- Laat je pasta niet droog staan na het koken, roer de saus er meteen doorheen, anders wordt het een kleffe kliederboel
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind