• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / Verse Tagliatelle van Spelt

Verse Tagliatelle van Spelt

12 januari 2016 door Kas Reageer

Ik ga van de week de website indelen met nieuwe categorieën. Door de foodblogswap maak ik namelijk meer dan alleen koekies enzo. Dit recept is niet voor de swap, maar wel voor een nieuwe categorie Verse pasta, waar je zelf van kan maken wat je wilt. Ravioli, farfalle, lasagnebladeren of tagliatelle, net als ik!Tagliatelle was vroeger mijn favoriete gerecht. Met een lekkere carbonara saus die mijn moeder meestal zelf maakte. Ik was altijd zó blij als we dat aten, ook al wist ik dat de buikpijn, net als altijd, de rest van de avond zou verzieken. Ik weet pas een jaar dat ik niet tegen tarwe kan. Sinds ik dat weet, probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken. Het deeg voor de pasta is erg simpel. Omdat er geen vocht inzit is het niet elastisch. Het uitrollen is hierdoor wat moeilijker dan normaal. Onderstaande verhoudingen zijn voor een persoon.  Wil je pasta maken voor twee personen, verdubbel dan het recept.
Pasta voor de gevoelige darmen
2016-01-12 21:38:32
Serves 1
Print
Ingredients
  1. 100 gram spelt
  2. 1 eetlepel olijfolie
  3. 1 ei
  4. 1 snuf zout
Instructions
  1. Weeg je spelt af, doe het ei, de olijfolie en het zout erbij
  2. Kneed het deeg ongeveer vijftien minuten goed stevig door
  3. Wikkel het in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast
  4. Bebloem je werkblad en rol je deeg tot hij een dikte heeft van ongeveer 2 millimeter
  5. Hang je deeg te drogen, ik gebruik hier een metalen onderzetter voor, die op zijn zijkant een perfecte deegdroger is
  6. Laat het hangen tot het deeg tot 2 centimeter van het randje droog is
  7. Nu kun je het deeg in repen snijden van een centimeter breedte
  8. Gebruik per 100 gram pasta een liter water en een halve theelepel zout
  9. Je pasta is klaar als hij gaat drijven, dit duurt ongeveer 1 á 5 minuten, afhankelijk van de dikte hoe droog de pasta is
Notes
  1. Kneed je deeg écht goed, anders valt je pasta tijdens het koken uit elkaar
  2. Je kan het deeg na het uitrollen ook in plakken snijden, voor lasagne
  3. Laat je pasta niet droog staan na het koken, roer de saus er meteen doorheen, anders wordt het een kleffe kliederboel
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten Tags: ei, lactosevrij, lasagne van spelt, lasagnebladeren recept, olijfolie, spelt, spelt pasta, tagliatelle, tarwevrij, verse pasta recept, verse pasta van spelt, zelf lasagnevellen maken, zelf pasta maken, zelf tagliatelle maken

« Pure Chocolade Reepjes
Review: Rebel Kitchen Chocolate Mylk »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer