Tijd voor iets nieuws dus! Ik maak mijn rauwe spijs met amandelmeel. Je kan ook losse (blanken) amandelen vermalen in je keukenmachine, maar hou er rekening mee dat de structuur dan een stuk korreliger is.
Binnenkort zal ik een goed recept delen van een echte ambachtelijke, eerlijke kerststol. Zonder troep. Zonder verstopte suiker. Beloofd.
Gewoon hemels!
2015-12-06 23:38:41
Print
Voorbereiding
10 min
Ingredienten
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram ahornsiroop, plus een eetlepel extra
- 5 milliliter rozenwater of vanille extract
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de extra eetlepel siroop, in een beslagkom
- Kneed het met schone handen goed door elkaar tot je de juiste consistentie te pakken hebt
- Is je spijs te droog kan je voorzichtig kleine beetjes ahornsiroop toevoegen
Tips en Tricks
- Je kan de ahornsiroop vervangen door agave of honing, persoonlijk vind ik honing een té uitgesproken smaak hebben en gebruik dit dus liever niet
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Geef een reactie