De scholen hier zijn alweer een week begonnen. De zomervakantie is nu écht voorbij. In onze woonplaats waren veel activiteiten gepland en we hebben ook aan alles meegedaan. Ik heb elke keer zelfgemaakte snacks meegenomen en Cool Bear® in de jongens hun drinkflessen. Maar toch sneaked het er elke keer in... Een zakkie chips hier, een ijsje of twee daar... Tijd om de boel weer strak te trekken. En wat is er dan beter dan je dag te beginnen met een lekkere bak muesli, suikervrij en vol met goede voedingsstoffen
- 50 gram speltvlokken
- 50 gram gerstvlokken
- 15 gram zonnebloempitten
- 15 gram pompoenpitten
- 15 gram hennepzaad
- 15 gram lijnzaad
- 35 gram amandelen
- 20 gram kokoschips
- een eetlepel kokosolie, gesmolten
- een theelepel extra vierge kokosolie *optioneel
- Doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie, in een beslagkom en meng het door elkaar
- Giet de eetlepel kokosolie over de mix en roer het goed door elkaar, tot alles glimt van de olie
- Bekleed een brownieblik met bakpapier en schep je muesli erin
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de muesli in ongeveer 25 minuten bruin en gaar
- Haal je bakblik uit de oven en laat de muesli even afkoelen
- Roer de theelepel extra vierge kokosolie door je muesli
- Laat volledig afkoelen voor je het in een pot doet
- Kokoschips kun je vervangen door geraspte kokos
- Schep je muesli af en toe om tijdens het bakken
- Let goed op dat de kokoschips niet verbranden
- Zoetekauwen kunnen een eetlepel honing door de muesli scheppen voordat hij de oven in gaat, je muesli is dan niet meer suikervrij
Speak Your Mind