Niet gezond, maar wel hartstikke lekker!
2015-08-13 23:25:59
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
30 min
Total Time
35 min
Ingredients
- 100 gram roomboter
- 65 gram kokosbloesemsuiker
- 35 gram agave
- 35 gram honing
- een theelepel vanille poeder
- een snuf zout
Instructions
- Doe alle ingrediënten, behalve het vanille poeder en zout, in een steelpannetje
- Breng al roerend aan de kook, op middelhoog vuur
- Laat het mengsel ongeveer twee minuten koken op laag vuur en draai het daarna uit, laat het pannetje nog even op de warmtebron staan, dan karameliseert het nog een beetje verder
- Als je stroop gestopt is met borrelen, schep je de theelepel, niet afgestreken, vanille poeder en zout erbij
- Even goed doorroeren en je kan het een half uurtje later in een schone (weck)pot schenken
Notes
- LET OP: Gekarameliseerde suiker is heel er heet! Zorg dat er geen kleine kinderen of huisdieren in de keuken zijn! Doe voorzichtig!
- Laat je niet verleiden om een beetje te proeven, je verbrand jezelf geheid, ik spreek uit ervaring
- Tijdens het afkoelen dikt je stroopwafeltjes stroop verder in, hij schenkt een stuk makkelijker als hij nog een beetje warm is
- Ik denk dat de uitgesproken stroopwafelsmaak komt door de combinatie van kokosbloesemsuiker en vanille poeder, gebruik je andere ingrediënten, zal je caramelstroop anders smaken
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind