Priobiotica op zijn best!
2014-12-28 13:53:35
Yields 1
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
24 hr
Total Time
24 hr 10 min
Ingredients
- 350 milliliter sinaasappelsap
- 650 milliliter water
- 6 (diepvries) aardbeien
- 1 sinaasappel met schil, in tweeën gesneden
- 100 gram waterkefir korrels
- 45 gram rietsuiker
Instructions
- Weeg de kefirkorrels en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een weckpot
- Laat de kefir op een warme plek 24 uur fermenteren
- Na 24 uur kan je de kefir 'oogsten'
- Vis de sinaasappel en aardbeien eruit en giet de kefirmix door een zeef, vang de drank op in een glazen schaal.
- Nadat je de korrels eruit hebt gehaald kan je de aardbeien terugdoen.
Notes
- Gebruik géén metalen of rvs zeef, de kefirkorrels kunnen hier niet zo goed tegen. Een plastic zeef gaat het beste.
- Je kan de kefir 24 tot 48 uur laten fermenteren. Hoe langer je hem laat staan, hoe minder suiker erin zit, dit komt omdat de kefirkorrels de suiker 'opeten'.
- Je kan het beste biologische sinaasappels gebruiken, heb je die niet, haal dan de schil eraf voor je hem doormidden snijdt
- Ik heb de gebruikte aardbeien goed door de drank gemixed met de staafmixer, dit hoeft niet maar is wel hartstikke lekker
- Bewaar de Strawberry Hill Kefirstyle in de koelkast, koud is hij het lekkerst!
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Hallo, ook ik ben aan het experimenteren met waterkefir.
Nu heb ik een batch staan met jouw basisrecht zonder citroen en vijgen waar ik heel benieuwd naar ben . Maar nu zie ik hier boven bij tips en tricks staan dat je toch aanraadt om voor de groei vijgen en citroen te gebruiken?
Klopt, dat staat hier inderdaad. Dit bericht is al een aantal maanden oud, ik zal het zo wijzigen. Bedankt Marga!
Af en toe afwisselen met een vijg/citroen batch werd me aangeraden door iemand. Maar eerlijk gezegd heb ik het maar een keer geprobeerd, de kefir smaakte weer bitter en rook…. Laten we zeggen, niet echt lekker
Dus die ene keer bleef ook bij een keer
Ik heb er gezet met rozijnen en vijgen +Citroën dat is heel lekker en fris ,ook met abrikozen en rozijnen altijd Citroën bij voegen ,nu heb ik met stawberry gezet ‘????