• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Spinazie pesto met basilicum

Spinazie pesto met basilicum

1 december 2019 door Kas Reageer

Ik kocht laatst twee zakken spinazie van 450 gram voor één euro. Dat is geen geld natuurlijk. Een zak is door de pasta gegaan, gewoon zo, lekker met kruiden roomkaas, spekkies en cherry tomaatjes. Echt overheerlijk ♡ Maaarrrr die andere zak lag daar maar te liggen. En de uiterlijke houdbaarheidsdatum kwam ook steeds dichterbij... Zonde om weg te gooien toch. Dus zocht ik op Google naar een leuk recept, wat ook ingevroren kon worden.

Ik kwam uit op de website budgetchef, en vond daar het recept voor spinazie pesto. Dat leek me zo lekker, dat ik meteen trek kreeg. Eindstand stond ik dus om half tien s'ochtends spinazie pesto te maken :p 

De budgetchef maakt de pesto met fetakaas en kappertjes, ideaal voor op brood of toast. Ik maakte hem anders, zodat hij makkelijk verwerkt kan worden door de pasta. Mijn lievelings ♡

Wij zijn met z'n vijven thuis. Twee mama's, één volwassen puberzoon, één  puberzoon die denkt dat hij volwassen is, en onze peuterdochter, die zichzelf gedraagt als een puber. Lekker gezellig dus Wij zijn best grote eters. Ik maakte van dit recept ongeveer 480 gram spinazie pesto. Dit deelde ik door tweeën voor in de vriezer. Van de week maak ik lekker spaghetti, bak ik wat uien glazig, champignons erbij en een zakje spekkies. Twee, of drie, bakken kruiden roomkaas met een portie pesto. Als laatste een bakje cherrytomaatjes in kwartjes. En iedereen is gelukkig. Vooral ik :p

Hou je van meer saus, gooi er dan een flinke scheut slagroom of kookroom bij. Is de saus te dun, maak dan een maïzena papje zodat de boel wat indikt.

Eet smakelijk!

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd10 min

 450 gr spinazie
 25 ml ongeklopte slagroom
 1 doosje basilicum, alleen de blaadjes
 zout en peper naar smaak
 handje pijnboompitten *optioneel

1

Hak de spinazie, slagroom en basilicum met je keukenmachine of staafmixer tot moes

2

Breng op smaak met peper en zout

Ingrediënten

 450 gr spinazie
 25 ml ongeklopte slagroom
 1 doosje basilicum, alleen de blaadjes
 zout en peper naar smaak
 handje pijnboompitten *optioneel

Bereiding

1

Hak de spinazie, slagroom en basilicum met je keukenmachine of staafmixer tot moes

2

Breng op smaak met peper en zout

Spinazie pesto
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten Tags: budgetchef, kidsproof, pasta pesto, pesto, peuterproof, pijnboompitten, slagroom, spinazie, spinazie pesto

« FBS amandel kokos cups van Pauline
FBS: Sinterklaas Fudge en nog meer lekkers »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer