Ik kocht laatst twee zakken spinazie van 450 gram voor één euro. Dat is geen geld natuurlijk. Een zak is door de pasta gegaan, gewoon zo, lekker met kruiden roomkaas, spekkies en cherry tomaatjes. Echt overheerlijk ♡ Maaarrrr die andere zak lag daar maar te liggen. En de uiterlijke houdbaarheidsdatum kwam ook steeds dichterbij... Zonde om weg te gooien toch. Dus zocht ik op Google naar een leuk recept, wat ook ingevroren kon worden.
Ik kwam uit op de website budgetchef, en vond daar het recept voor spinazie pesto. Dat leek me zo lekker, dat ik meteen trek kreeg. Eindstand stond ik dus om half tien s'ochtends spinazie pesto te maken :p
De budgetchef maakt de pesto met fetakaas en kappertjes, ideaal voor op brood of toast. Ik maakte hem anders, zodat hij makkelijk verwerkt kan worden door de pasta. Mijn lievelings ♡
Wij zijn met z'n vijven thuis. Twee mama's, één volwassen puberzoon, één puberzoon die denkt dat hij volwassen is, en onze peuterdochter, die zichzelf gedraagt als een puber. Lekker gezellig dus Wij zijn best grote eters. Ik maakte van dit recept ongeveer 480 gram spinazie pesto. Dit deelde ik door tweeën voor in de vriezer. Van de week maak ik lekker spaghetti, bak ik wat uien glazig, champignons erbij en een zakje spekkies. Twee, of drie, bakken kruiden roomkaas met een portie pesto. Als laatste een bakje cherrytomaatjes in kwartjes. En iedereen is gelukkig. Vooral ik :p
Hou je van meer saus, gooi er dan een flinke scheut slagroom of kookroom bij. Is de saus te dun, maak dan een maïzena papje zodat de boel wat indikt.
Eet smakelijk!
Hak de spinazie, slagroom en basilicum met je keukenmachine of staafmixer tot moes
Breng op smaak met peper en zout
Ingrediënten
Bereiding
Hak de spinazie, slagroom en basilicum met je keukenmachine of staafmixer tot moes
Breng op smaak met peper en zout
Speak Your Mind