Nu we het toch over babyhapjes hebben.. Let’s talk spinach! Popeye werd er groot en sterk van, misschien onze mini’s ook wel! Ik heb voor mijn mini mensje biologische ‘verse’ bladspinazie in de vriezer liggen. Ze krijgt het een keer per week. Ik eet ook geen 500gr per keer, dus uit de diepvries leek mij een goede optie. Iets met langer houdbaar en altijd iets achter de hand hebben haha :p
Zoals het wortel happie is dit eigenlijk ook geen echt recept, het zijn twee ingrediënten koken/stomen/verwarmen en tot een prutje hakken. Maar zoals ik al eerder zei, zijn er genoeg mama’s die niet goed weten hoe ze hapjes kunnen maken voor hun kleintjes. Binnenkort zal ik wat ‘echtere’ recepten delen, met wat vlees of vis erin verwekt.
De baby recepten die ik deel kun je aanpassen naar de leeftijd en kunnen van je baby. Ik maak het nog zo glad mogelijk, het liefste geen stukjes. Je kan het hapje dunner maken met kookvocht, moedermelk of een beetje flesvoeding. Is jouw baby al wat groter en kan hij of zij al wat beter kauwen, kun je de hapjes ook fijn prakken bijvoorbeeld.
En ook al ziet dit hapje eruit als iets wat je huisdier heeft achtergelaten op het kleed in de woonkamer, baby vond het erg smakelijk en heeft haar bordje netjes leeg gegeten
- Een kleine aardappel
- Drie blokjes bladspinazie
- Wat kookvocht/moedermelk of flesvoeding
- Schil de aardappel en snijd hem in gelijke stukjes
- Warm de spinazie op in een steelpannetje en kook de aardappel in een minuut of 10/15 gaar
- Hak de twee ingrediënten in je keukenmachine tot een prutje
- Doe er eventueel wat kookvocht of melk bij om het smeuïger te maken
- Check altijd of het eten niet te heet is zodat je baby zich niet kan verbranden!
Speak Your Mind