Vandaag is het 5 december, de dag dat de meeste mensen sinterklaas vieren. Je zal misschien opgemerkt hebben dat ik (nog) niks voor de foodblogswap heb gedeeld. En nee dames en heren, ik was het niet vergeten! Deze keer ben ik bewust te laat!
Ik kreeg de website slowfoody toegewezen. Waar Hilde allemaal lekkere recepten deelt. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik een kijkje nam op haar blog, zoveel lekkers ♡ Op dat moment besloot ik dat ik meer dan één dingetje zou maken. Wij hebben de kadootjes van de goedheiligman gisteren al ontvangen, en daar hoort ook een tafel met zoetigheid bij. Dus naast de pepernoten, chocolade muizen en borstplaat, prijkte er een etalagere vol met baksels van Hilde!
Ik maakte de browniekoekies, de snelle kaneelbroodjes én het pronkstuk; sinterklaas fudge ♡
Het is de bedoeling dat je een recept maakt en je eigen draai aan het geheel geeft. Dit deed ik met de fudge. Bij de andere twee baksels hield ik mij netjes aan het recept. Al had ik wel wat moeite met de ingrediënten. Ik ben normaal gesproken helemaal niet van de suiker en tarwe. Maar voor sinterklaas avond maakte ik een uitzondering. Mag ook wel een keer toch :p
- Klik hier voor het recept voor browniekoekies!
- Klik hier voor het recept van de kaneelbroodjes!
De browniekoekies hè, oh my goshhhh! Knapperig van buiten, chewy van binnen. Een hap en je bent in de chocolade hemel! De kaneelbroodjes gingen niet zo goed. Ik zette ze op de bakplaat, oven op 200 graden. Niet in een muffinvorm zoals Hilde. Ze vielen om, stortte in elkaar. Het was geen gezicht. Leek wel oorlog in de oven Ik heb snel de oven op 220 graden gezet, zodat ze niet verder verminkt zouden worden en gelukkig is het goedgekomen.
En nu de topper, de sinterklaas fudge... Echt hemels. Iedereen was er dol op. Zelfs de buurvrouw kwam vandaag beledigd binnen, waarom ik geen stukje was komen brengen! Ik maakte hem precies zoals Hilde, maar dan met pepernoten, chocolade munten en strooigoed. Je kan hem aanpassen voor elke feestdag. Met kerstkransjes bijvoorbeeld
Bekleed een bakblik van 20x20cm met bakpapier
Doe de gecondenseerde melk en boter in een pannetje en verwen op laag vuur
Doe de chocolade er in gedeeltes bij en roer tot alles gesmolten is
Stort de fudge in het bakblik en smeer zo glad mogelijk uit
Voor de bovenste laag volg je precies dezelfde stappen, vergeet alleen niet de vanille toe te voegen als je de pan van het vuur haalt
Smeer de bovenste laag ook zo glad mogelijk uit en versier hem met de topping
Zet de fudge minimaal 30 minuten in de koelkast
Ingrediënten
Bereiding
Bekleed een bakblik van 20x20cm met bakpapier
Doe de gecondenseerde melk en boter in een pannetje en verwen op laag vuur
Doe de chocolade er in gedeeltes bij en roer tot alles gesmolten is
Stort de fudge in het bakblik en smeer zo glad mogelijk uit
Voor de bovenste laag volg je precies dezelfde stappen, vergeet alleen niet de vanille toe te voegen als je de pan van het vuur haalt
Smeer de bovenste laag ook zo glad mogelijk uit en versier hem met de topping
Zet de fudge minimaal 30 minuten in de koelkast
Speak Your Mind