• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Sinterklaas Fudge en nog meer lekkers

FBS: Sinterklaas Fudge en nog meer lekkers

5 december 2019 door Kas Reageer

Vandaag is het 5 december, de dag dat de meeste mensen sinterklaas vieren. Je zal misschien opgemerkt hebben dat ik (nog) niks voor de foodblogswap heb gedeeld. En nee dames en heren, ik was het niet vergeten! Deze keer ben ik bewust te laat!

Ik kreeg de website slowfoody toegewezen. Waar Hilde allemaal lekkere recepten deelt. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik een kijkje nam op haar blog, zoveel lekkers ♡ Op dat moment besloot ik dat ik meer dan één dingetje zou maken. Wij hebben de kadootjes van de goedheiligman gisteren al ontvangen, en daar hoort ook een tafel met zoetigheid bij. Dus naast de pepernoten, chocolade muizen en borstplaat, prijkte er een etalagere vol met baksels van Hilde! 

Ik maakte de browniekoekies, de snelle kaneelbroodjes én het pronkstuk; sinterklaas fudge ♡

Het is de bedoeling dat je een recept maakt en je eigen draai aan het geheel geeft. Dit deed ik met de fudge. Bij de andere twee baksels hield ik mij netjes aan het recept. Al had ik wel wat moeite met de ingrediënten. Ik ben normaal gesproken helemaal niet van de suiker en tarwe. Maar voor sinterklaas avond maakte ik een uitzondering. Mag ook wel een keer toch :p

  • Klik hier voor het recept voor browniekoekies!
  • Klik hier voor het recept van de kaneelbroodjes!

De browniekoekies hè, oh my goshhhh! Knapperig van buiten, chewy van binnen. Een hap en je bent in de chocolade hemel! De kaneelbroodjes gingen niet zo goed. Ik zette ze op de bakplaat, oven op 200 graden. Niet in een muffinvorm zoals Hilde. Ze vielen om, stortte in elkaar. Het was geen gezicht. Leek wel oorlog in de oven Ik heb snel de oven op 220 graden gezet, zodat ze niet verder verminkt zouden worden en gelukkig is het goedgekomen.

En nu de topper, de sinterklaas fudge... Echt hemels. Iedereen was er dol op. Zelfs de buurvrouw kwam vandaag beledigd binnen, waarom ik geen stukje was komen brengen! Ik maakte hem precies zoals Hilde, maar dan met pepernoten, chocolade munten en strooigoed. Je kan hem aanpassen voor elke feestdag. Met kerstkransjes bijvoorbeeld

20191204_144121
20191204_144139
20191204_145326

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd15 minBaktijd30 minTotaal45 min

Onderste laag
 0,50 blikje gecondenseerde melk
 1 eetlepels boter
 200 gr melk chocolade, in blokjes
Bovenste laag
 0,50 blikje gecondenseerde melk
 1 eetlepels boter
 200 gr witte chocolade
 1 theelepel vanille extract
Topping
 gecrushde pepernoten
 chocolade munten
 chocolade pepernoten
 strooigoed

1

Bekleed een bakblik van 20x20cm met bakpapier

2

Doe de gecondenseerde melk en boter in een pannetje en verwen op laag vuur

3

Doe de chocolade er in gedeeltes bij en roer tot alles gesmolten is

4

Stort de fudge in het bakblik en smeer zo glad mogelijk uit

5

Voor de bovenste laag volg je precies dezelfde stappen, vergeet alleen niet de vanille toe te voegen als je de pan van het vuur haalt

6

Smeer de bovenste laag ook zo glad mogelijk uit en versier hem met de topping

7

Zet de fudge minimaal 30 minuten in de koelkast

Ingrediënten

Onderste laag
 0,50 blikje gecondenseerde melk
 1 eetlepels boter
 200 gr melk chocolade, in blokjes
Bovenste laag
 0,50 blikje gecondenseerde melk
 1 eetlepels boter
 200 gr witte chocolade
 1 theelepel vanille extract
Topping
 gecrushde pepernoten
 chocolade munten
 chocolade pepernoten
 strooigoed

Bereiding

1

Bekleed een bakblik van 20x20cm met bakpapier

2

Doe de gecondenseerde melk en boter in een pannetje en verwen op laag vuur

3

Doe de chocolade er in gedeeltes bij en roer tot alles gesmolten is

4

Stort de fudge in het bakblik en smeer zo glad mogelijk uit

5

Voor de bovenste laag volg je precies dezelfde stappen, vergeet alleen niet de vanille toe te voegen als je de pan van het vuur haalt

6

Smeer de bovenste laag ook zo glad mogelijk uit en versier hem met de topping

7

Zet de fudge minimaal 30 minuten in de koelkast

Sinterklaas fudge fbs
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Recepten Tags: brownie, cacaopoeder, chocolade, feestdagen, foodblogswap, foodblogswap november 2019, fudge, gecondenseerde melk, hilde, kaneel, kaneelbroodje, koekjes, sinterklaas, slowfoody, strooigoed

« Spinazie pesto met basilicum
Green Bean Baby Set patroon review »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer