• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Lunch / FBS: Quesadilla’s van Marjolein

FBS: Quesadilla’s van Marjolein

24 juli 2015 door Kas 1 Reactie

De maand juli is alweer bijna voorbij, dat kan maar een ding betekenen! Foodblogswap! Deze maand mocht ik iets maken van equileven, de blog van Marjolijn. Op haar website vind je vooral dagelijkse recepten, zonder poespas, zonder pakjes en zakjes. Dat komt dus helemaal in mijn straatje Jammer genoeg is ze pas verhuisd, van een studentenblog naar een foodblog, dus het aantal recepten waar ik uit kon kiezen was beperkt. Maar net zoals vorige maand, is het gelukt iets te kiezen wat ik normaal nooit maak.

Quesadilla is een Mexicaans gerecht. Letterlijk betekent het woord 'kaasdingetje'. Marjolijn zegt; "Het klinkt als festivaleten, maar blijkbaar is het – mits je de goede vulling kiest – een volwaardige maaltijd". Je pleurt er van alles op, groenten, vlees én veel kaas, vouwt hem dubbel in de pan, bakt hem nog even kort aan beide kanten om de kaas te smelten en klaar is Kas. Een soort tosti dus, maar dan anders Waarom heb ik gekozen voor quesadilla’s? Door mijn tarweallergie moet ik de wraps zelf maken en dat had ik nog niet eerder gedaan

Als kleine aanvulling op het recept heb ik wat vulling ideetjes voor jullie opgezocht, scheelt weer zoeken

Vier kazen pizza quesadilla - engelse website

Broccoli quesadilla - engelse website

Ontbijt quesadilla met bosbessen - engelse website

Chorizo quesadilla - nederlandse website

Een uitzonderlijke, maar misschien wel het proberen waard

Pindakaas, aardbei en banaan quesadilla - engelse website

 

DSC_0903
DSC_0901
DSC_0906
DSC_0905
Zelfgemaakte volkoren quesadilla's
2015-07-23 19:46:22
Yields 12
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. 320 volkoren speltmeel
  2. 85 gram Werz 4 koren meel of speltmeel
  3. 6 gram zout
  4. 70 gram ghee
  5. 235 milliliter kokend water
  6. olie om te bakken
Vulling
  1. Kan van alles zijn, ik heb uitjes, paprika, ham, tomaat en kaas gebruikt en op een paar salami en sambal, ook erg lekker
Instructions
  1. Meng het volkoren speltmeel en het andere meel met het zout, ghee en kokend water
  2. Roer goed door elkaar, tot al het water is opgenomen
  3. Kneed het deeg een paar minuten tot het niet meer aan je handen plakt, eventueel een beetje spelt toevoegen
  4. Draai 12 balletjes van het deeg, ongeveer 60 gram per stuk
  5. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie minimaal 1, maximaal 6 uur staan
  6. Zet een pan op middelhoog vuur met een paar druppels olie erin
  7. Bestrooi je werkplek royaal met bloem en rol de balletjes uit tot een dunne ronde plak
  8. Als je pan heet is, zet hem dan iets lager en leg er een wrap in, bak hem tot er luchtbellen onder de wrap zichtbaar zijn
  9. Draai je wrap om en bak hem nog een halve minuut, of tot hij licht begint te verkleuren
  10. Als alle balletjes tot wraps zijn omgetoverd kun je beginnen met beleggen
  11. Beleg een halve wrap, voorbeeld; begin met kaas, ui, paprika, ham, tomaat en eindig met kaas
  12. Vouw hem in de pan dicht en bak hem aan beide kanten bruin, tot de kaas gesmolten is
  13. Maak hem niet te dik, less is more
  14. Snijd de quesadilla in drie stukken, eet smakelijk!
Notes
  1. Laat het deeg écht minimaal een uur rusten, zo is het beter uit te rollen!
  2. Probeer de wraps zo dun mogelijk te maken, dit gaat het beste als je het deeg tijdens het rollen meerdere malen omdraait
  3. Als de ene ligt te bakken, heb je genoeg tijd om de volgende te rollen, bewaar ze op een stapel, net zoals pannenkoeken
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Lunch, Overige, Recepten Tags: eivrij, equileven, foodblogswap, foodblogswap juli 2015, suikervrij, tarwevrij, volkoren spelt, volkoren spelt quesadilla recept, werz 4 koren meel, zelf quesadilla maken

« Het Lekkerste Bananenbrood
Doe-het-zelf Poedersuiker »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Eén reactie op “FBS: Quesadilla’s van Marjolein”

  1. Marjolein schreef:
    5 augustus 2015 om 08:04

    Superleuk! En ook heel gaaf dat je de wraps zelf hebt gemaakt, dat ga ik zeker ook eens proberen

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer