Ik hou van chocolade, dat is inmiddels bekend Ik hou van alle soorten chocolade; melk, puur, wit, met rijst, met rozijntjes, chocolade sinterklazen, paaseitjes met vulling, paaseitjes zonder vulling... Maar chocolade is helemaal niet zo goed voor je. En dan heb ik het niet over de cacao op zich, maar de grote hoeveelheden suiker die overal ingaan.
Een reepje pure chocolade van het Albert Heijn merk bestaat voor bijna de helft uit suiker, 40 gram van de 100. Dit kan natuurlijk beter, en lekkerder, en verantwoorder... Is dat wel een woord, verantwoorder, ach ja, wat maakt het uit. Zolang we maar chocolade hebben!
Maak de kokosolie wat zachter, au bain marie.
Schep het cacaopoeder en zoetje erbij en blijf roeren tot je een egale pasta hebt
Giet/schenk de chocolade in een vormpje en zet minimaal 30 minuten in de vriezer
- Voor extra gezonde chocolade gebruik je extra vierge kokosolie
- Houd je niet van kokos, gebruik dan de ontgeurde versie
- Voor een crunchy bite roer je een eetlepel cacaonibs door je chocolade
- Je kan verschillende toppings kiezen, hennepzaad, fijngehakte nootjes, goji bessen
- Bewaar de chocolade in de vriezer, het smelt heel erg snel!
Ingrediƫnten
Bereiding
Maak de kokosolie wat zachter, au bain marie.
Schep het cacaopoeder en zoetje erbij en blijf roeren tot je een egale pasta hebt
Giet/schenk de chocolade in een vormpje en zet minimaal 30 minuten in de vriezer
- Voor extra gezonde chocolade gebruik je extra vierge kokosolie
- Houd je niet van kokos, gebruik dan de ontgeurde versie
- Voor een crunchy bite roer je een eetlepel cacaonibs door je chocolade
- Je kan verschillende toppings kiezen, hennepzaad, fijngehakte nootjes, goji bessen
- Bewaar de chocolade in de vriezer, het smelt heel erg snel!
Speak Your Mind