Ik heb al eens eerder een lekker hoe-maak-je-de-lekkerste-chocolade-ever recept gedeeld. Met kokosolie, rauwe cacao, de hele mikmak. Nu is dat ook echt lekker, maar er kleeft toch wel een groot nadeel aan, dat bij iedereen bekend is die wel eens chocolade heeft gemaakt van kokosolie. Het smelt. En snel ook.
Chocolade van kokosolie eet je het beste recht uit de vriezer. Laat je het langer dan vijf minuten op tafel staan begint het dus al te smelten. Niet tof. Mijn oplossing, vervang het smeltende ingrediƫnt met een die niet smelt ; cacaoboter. Simpel toch
De roze puntjes die je op de foto ziet zitten zijn roze muisjes. Die had ik nog in de kast staan. Je kan erin doen wat je wilt natuurlijk. Stukjes noot, cacaonibs, wat jij lekker vindt.
- 100 gram cacaoboter
- 35 gram rauwe cacao
- 3 eetlepels agave
- Vanille *optioneel
- Hak de cacaoboter in stukken en smelt au bain marie
- Roer het cacaopoeder, agave en vanille erdoor
- Giet je mengsel in een siliconen vorm en laat opstijven
- Je kan ook fijngehakte noten of fruit aan de chocolade toevoegen als je dat lekker vindt
- Om het opstijf proces te versnellen kun je de silicone vorm ook in de vriezer zetten
Speak Your Mind