• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Koolhydraatarm / FBS: Probiotische Boter van Anne-Marie

FBS: Probiotische Boter van Anne-Marie

25 december 2015 door Kas 4 Reacties

Jullie weten dat ik vorige maand niet mee heb gedaan aan de foodblogswap. Mijn zoon is jarig geweest en daaropvolgend sinterklaas. Druk druk druk. Aangezien dit recept pas tegen kerst online hoeft te staan heb ik meer tijd om iets lekkers te kiezen en maken. Na de verdeling heb ik snel gekeken welke blog ik toegewezen had gekregen. 

Ha! My happy kitchen! De blog van Anne-Marie Ik heb een tijdje terug al iets gemaakt van haar website, die heerlijke panna cotta van laatst! Toen twijfelde ik tussen haar banoffee pie en het gekozen gerecht en ik moet toegeven dat ik deze keer ook twijfelde... En ook deze keer ga ik voor iets anders. Boter! Niet zomaar boter, maar kefir boter!  Je leest het goed! Een probiotisch smeersel voor je bammetje, je toastje, je rijstwafel, je toastje, je sneetje kerststol... Noem maar op

SAM_3811
SAM_3813
SAM_3814
SAM_3816

Écht gezonde boter!
2015-12-15 20:37:23
Print
Prep Time
8 hr
Cook Time
10 min
Total Time
8 hr 10 min
Prep Time
8 hr
Cook Time
10 min
Total Time
8 hr 10 min
Ingredients
  1. 500 milliliter slagroom
  2. 75 gram melkkefir korrels
  3. snuf keltisch zeezout *optioneel
  4. kruiden *optioneel
Instructions
  1. Giet de slagroom in een weckpot en doe de melkkefir korrels hierbij
  2. Laat dit op een donkere plek 6 - 12 uur fermenteren
  3. Verwijder de korrels en giet de gefermenteerde slagroom in je keukenmachine of standmixer
  4. Mix op standje hoog, zeker 10 minuten tot de boter van de wei scheid
  5. Knijp al het resterende vocht uit je boter boven de beslagkom
  6. Doe de boter in een kom met koud water en kneed nog even door, blijf het water verversen tot het niet meer troebel is
  7. Dep je boter droog met een stuk keukenpapier, doe het in een dunne schone doek en knijp het laatste water eruit
  8. Je kan nu eventueel kruiden toevoegen of je boter in bakpapier of een botervorm drukken en in de koelkast bewaren
Notes
  1. Kleinere melkkefir korrels uit de slagroom vissen is een heel karwei, je kan de korrels ook in een panty doen en deze in de weckpot hangen, zodat je ze makkelijker kan verwijderen
  2. Je boter is ongeveer vier weken houdbaar in de koelkast
  3. Heb je geen melkkefir in huis, kan je dit weglaten, je krijgt dan 'normale boter', zonder probiotica
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Lunch, Melkkefir, Ontbijt, Recepten, Smeersels Tags: boter recept, boter van melkkefir, keltisch zeezout, keto, kidsproof, koolhydraatarm, melkkefir, myhappykitchen, probiotisch, probiotische boter zelf maken, slagroom, suikervrij, zelf boter maken

« Suikervrije Amandelspijs
Broodblokjes met Chocolade »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

4 reacties op “FBS: Probiotische Boter van Anne-Marie”

  1. Ina Medema schreef:
    26 december 2015 om 13:56

    Ik heb waterkefirkorrels, kan ik dat ook gebruiken en heb ik dan ook de goede probiotica?

    Groetjes Ina

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      26 december 2015 om 14:27

      Nee, jammer genoeg niet Ina. Waterkefir voedt zich niet met melk, of slagroom in dit geval…

      Beantwoorden
  2. design discovery schreef:
    13 juni 2020 om 17:15

    Hela hola, boter karnen in de keukenmachine? Dit heb ik nog nooit gelezen. Doe je dit met het mes of met de blender (waarmee je ook slagroom klopt)?

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      15 juni 2020 om 20:10

      Hoi! Jaaa bizar dat dat kan hè! Ik stond er ook van te kijken! Ik gebruikte mijn mixer, idd die waar ik ook slagroom mee klop

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer