Lekkere herfstsoep, met een vleugje gember
2017-11-20 17:07:38
Serves 6
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Ingredients
- 2 liter kippen bouillon
- 1 flinke flespompoen
- 4 aardappels
- 1 appel
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- theelepel kokosolie
- 1 dobbelsteentje gember
- snuf kardemom
- snuf cayenne peper
- zout en peper
Instructions
- Zet een grote pan op het vuur en maak twee liter bouillon
- Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaden
- Schil de pompoen, aardappels, appel en snijd ze in blokjes
- Pel en snijd de ui en knoflook in stukken en bak deze glazig in een theelepel kokosolie
- Voeg alles toe aan de bouillon en breng aan de kook
- Breng op smaak met de gember, kardemom, pepers en zout
- Laat je soepje ongeveer een kwartier koken, tot de aardappels en pompoen gaar en zacht zijn
- Haal de pan van het vuur en pureer de boel met je staafmixer tot een egale soep
Notes
- Ik maak bouillon van gistvrij poeder of blokjes, zoals Marigold, je mag natuurlijk zelf weten wat je het liefste gebruikt
- Je zou eventueel de schil van je (biologische) pompoen kunnen laten zitten, deze wordt heel erg zacht tijdens het koken
- Je kan de soep serveren met een eetlepel crème fraîche, als je dit lekker vind en geen lactose allergie hebt
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind