Je zal s'ochtends maar trek hebben in pizza. Niet een beetje trek, maar verschrikkelijke trek. En je bent op dieet... Dat is jammer dan. Maar de gedachte aan die lekkere pizza zal je heeeel de dag blijven achtervolgen. En je weet het ook. Het zal je zolang blijven achtervolgen dat je er chagrijnig van wordt... Dat is tot je gaat rondsnuffelen op Google en mijn website tegenkomt. Want ik heb een recept voor DE BESTE koolhydraat beperkte pizzabodem EVER. Echt.
Let je op calorieën dan is deze pizza niet voor jou. Één bodem bevat namelijk maar liefst 882 calorieën. Maar let je op koolhydraten, dan is het een ander verhaal. Mijn pizzabodem heeft 'maar' 11,6 koolhydraten. De gemiddelde supermarkt pizza's bevatten rond de 100 koolhydraten. Dat is genoeg voor 5 dagen! Pick and choose! Daarnaast vult hij goed, dus een halve pizza is eigenlijk meer dan genoeg. En kom je uit op 5,8 koolhydraten. Zonder beleg.
Ik smeerde lekker veel tomatensaus op mijn pizza (100gr) en belegde hem met kaas (30gr), pizza salami (36gr) en een paar druppies basilicum pasta.
Volgens de berekeningen van MyFitnessPal per hele, belegde, pizza:
- 16,2 koolhydraten
- 97,8 gram vet
- 56,6 gram eiwit
Lekker heur!
Deze bodem is ook erg makkelijk te maken met een paar ingrediënten die iedereen wel heeft rondslingeren, vooral als je een koolhydraatarm dieet volgt. Het enige wat misschien niet iedereen in zijn keukenkast heeft staan zijn psylliumvezels. Gelukkig zijn ze wel vrij makkelijk verkrijgbaar. Bij Holland & Barret word het verkocht, maar het staat ook bij Kruidvat in het schap.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en kruiden in een beslagkom
Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender
Doe de gesmolten boter en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij
Kneed het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt
Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen
Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn
Haal hem uit de oven en beleg de pizza hoe je 'm het lekkerst vindt
Bak de pizza nog een minuutje of 6 af op het rooster, tot de kaas gesmolten is
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en kruiden in een beslagkom
Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender
Doe de gesmolten boter en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij
Kneed het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt
Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen
Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn
Haal hem uit de oven en beleg de pizza hoe je 'm het lekkerst vindt
Bak de pizza nog een minuutje of 6 af op het rooster, tot de kaas gesmolten is
Speak Your Mind