• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Pizzabodem van kokosmeel

Pizzabodem van kokosmeel

20 februari 2019 door Kas Reageer

Je zal s'ochtends maar trek hebben in pizza. Niet een beetje trek, maar verschrikkelijke trek. En je bent op dieet... Dat is jammer dan. Maar de gedachte aan die lekkere pizza zal je heeeel de dag blijven achtervolgen. En je weet het ook. Het zal je zolang blijven achtervolgen dat je er chagrijnig van wordt... Dat is tot je gaat rondsnuffelen op Google en mijn website tegenkomt. Want ik heb een recept voor DE BESTE koolhydraat beperkte pizzabodem EVER. Echt.

Let je op calorieën dan is deze pizza niet voor jou. Één bodem bevat namelijk maar liefst 882 calorieën. Maar let je op koolhydraten, dan is het een ander verhaal. Mijn pizzabodem heeft 'maar' 11,6 koolhydraten. De gemiddelde supermarkt pizza's bevatten rond de 100 koolhydraten. Dat is genoeg voor 5 dagen! Pick and choose! Daarnaast vult hij goed, dus een halve pizza is eigenlijk meer dan genoeg. En kom je uit op 5,8 koolhydraten. Zonder beleg.

Ik smeerde lekker veel tomatensaus op mijn pizza (100gr) en belegde hem met kaas (30gr), pizza salami (36gr) en een paar druppies basilicum pasta.

Volgens de berekeningen van MyFitnessPal per hele, belegde, pizza:

- 16,2 koolhydraten

- 97,8 gram vet

- 56,6 gram eiwit

Lekker heur!

Deze bodem is ook erg makkelijk te maken met een paar ingrediënten die iedereen wel heeft rondslingeren, vooral als je een koolhydraatarm dieet volgt. Het enige wat misschien niet iedereen in zijn keukenkast heeft staan zijn psylliumvezels. Gelukkig zijn ze wel vrij makkelijk verkrijgbaar. Bij Holland & Barret word het verkocht, maar het staat ook bij Kruidvat in het schap.

img_4568
img_4565

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd10 minBaktijd16 minTotaal26 min

Benodigheden voor de bodem;
 40 gr kokosmeel
 ½ theelepel bakpoeder
 1 theelepel psylliumhusk
 2 theelepel italiaanse kruiden
 50 gr mozzarella
 50 gr roomboter, gesmolten
 4 eieren

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en kruiden in een beslagkom

3

Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender

4

Doe de gesmolten boter en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij

5

Kneed het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt

6

Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen

7

Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn

8

Haal hem uit de oven en beleg de pizza hoe je 'm het lekkerst vindt

9

Bak de pizza nog een minuutje of 6 af op het rooster, tot de kaas gesmolten is

Ingrediënten

Benodigheden voor de bodem;
 40 gr kokosmeel
 ½ theelepel bakpoeder
 1 theelepel psylliumhusk
 2 theelepel italiaanse kruiden
 50 gr mozzarella
 50 gr roomboter, gesmolten
 4 eieren

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Meng de droge ingrediënten, kokosmeel, bakpoeder, psylliumhusk, en kruiden in een beslagkom

3

Hak de mozzarella klein in je keukenmachine, bullet of miniblender

4

Doe de gesmolten boter en eieren bij je kokosmeel mengsel. Als laatste doe je ook de mozzarella erbij

5

Kneed het goed door elkaar, tot je een samenhangend deegje hebt

6

Rol je deeg uit tussen twee vellen bakpapier en vorm het zo nodig een beetje bij met je handen

7

Bak je pizzabodem, op het bakpapier, ongeveer 10 minuten, tot hij stevig aanvoelt en de randjes iets verkleurd zijn

8

Haal hem uit de oven en beleg de pizza hoe je 'm het lekkerst vindt

9

Bak de pizza nog een minuutje of 6 af op het rooster, tot de kaas gesmolten is

pizzabodem kokosmeel
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Lunch, Recepten Tags: dieet pizza, keto, kokosmeel, koolhydraat beperkt, koolhydraatarm, koolhydraatarm dieet, mozzarella, pizzabodem, psyllium

« Proteïne pindakaas vla
FBS: Chocolade pizza van Elsa »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer