• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Lunch / Pannenkoekstengels

Pannenkoekstengels

25 mei 2015 door Kas Reageer

Goeiemorgen! Rise and shine! De eerste schooldag na een lang weekend is altijd moeilijk. Er moet veel gedaan worden waar ik geen zin in heb. Vroeg opstaan waar ik ook geen zin in heb. Maar toch moet het hé... Als jij ochtenden ook liever in de middag zou zien, zijn deze pannenkoekstengels hét ultieme recept voor jou. De avond van te voren flens je het in elkaar en s'ochtends gooi je er een paar in de oven, of magnetron als je dat makkelijker vind en je ontbijt is klaar. En als je 'm in een servetje wikkelt kan je hem zo uit het vuistje eten. Makkelijk toch?
Pannenkoek in een ander jasje
2015-05-25 21:34:32
Yields 12
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 225 gram speltbloem
  2. 300 milliliter melk
  3. 30 gram olie of gesmolten boter
  4. 2 grote eieren
  5. snuf zout
  6. 2 theelepels bakpoeder
  7. 100 gram spekjes, katenspek of ham
Instructions
  1. Snijd je spekjes, katenspek of ham in grote stukken, bak het in een pannetje en laat 'uitlekken' op een stuk keukenpapier
  2. Doe de spelt, zout en bakpoeder in een beslagkom
  3. Mix de melk, olie en eieren goed door elkaar
  4. Giet je natte ingrediënten bij de droge, doe ook 1/3 van de spek erbij
  5. Leg wat stukjes spek op de bodem van een met bakpapier bekleed brownie blik en schenk je beslag eroverheen
  6. Verdeel de rest van de spek over je beslag, heb je teveel, duw dan wat stukjes een beetje onder
  7. Bak de pannenkoekplak in 30 minuten op 200 graden gaar en bruin
  8. Check aan het einde van de baktijd met een satéprikker of hij echt gaar is
  9. Laat hem een kwartiertje afkoelen voor je hem uit het brownie blik tilt
  10. Snijdt de pannenkoek in blokjes of in reepjes
Notes
  1. De pannenkoekstengels zijn heerlijk met stroop of maple syrup!
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Lunch, Ontbijt, Recepten, Tussendoortjes Tags: grab and go pannenkoek, pannenkoeken in een ander jasje, pannenkoeken in stengels, pannenkoeken recept, pannenkoekstengels met spek

« Chunky Monkey Raw
Kokosblokjes met Chocolade »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer