zo lekker, je gelooft niet dat ze low carb zijn!
2016-07-03 20:18:19
Serves 2
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
20 min
Total Time
25 min
Ingredients
- 25 gram kokosmeel
- 1 flinkte theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 60 milliliter amandelmelk
- 3 eieren
- 1 banaan
Instructions
- Mix het kokosmeel, bakpoeder en zout goed door elkaar
- In een aparte bak meng je de 60 millitliter amandelmelk en de eieren
- Prak de banaan zo goed mogelijk en roer deze door je melk ei mengsel
- Doe nu je kokosmeel bij de natte ingrediënten en roer het goed door elkaar, tot je een egaal beslag hebt
- Zet een bakpannetje op het vuur en laat deze goed heet worden
- Laat een theelepel kokosolie of boter smelten en schep een eetlepel beslag in de pan
- Wacht nu tot je luchtbelletjes ziet en de bovenkant van je pannenkoekje er iets droger uitziet
- Draai de pannenkoekje voorzichtig om en laat de 'natte kant' ook bruin worden
- Ga verder tot al je beslag op is
Notes
- Het pannenkoekjes beslag kun je ook in de blender maken, eerst de natte ingrediënten, daarna de droge en mixen maar!
- Je het bakpoeder vervangen door vier gram baking soda en vier milliliter appelazijn
- De amandelmelk kun je zonder problemen vervangen met rijstmelk, kokosmelk of koemelk
- Een snuf kaneel of vanillepoeder is ook heerlijk door het beslag!
- Deze pannenkoekjes zijn het lekkerst als je ze direct serveert
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Lekker! Ik heb zelf ook een keer met kokosmeel gemaak en smaakte heel goed.
Ja hé, veel lekkerder dan met spelt! Had je ook banaan in je recept gebruikt of meer melk en een extra eitje?