Onze 16 jarige zoon heeft iets nieuws. Nou ja nieuw. Hij zegt het al bijna een half jaar. "Ik word misselijk van brood mama. Dus ik eet het niet meer." Nu is het bij puberzoon niet 100% zeker of hij écht misselijk wordt, of het gewoon niet wil eten. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, ben ik begonnen met brood vervangen.
Sochtends krijgt hij overnight oats, die ik een dag eerder maak. Smiddags eet hij wraps met roomkaas en verschillend beleg, mueslirepen, groenten en/of fruit. Laatst bakte ik ook het gistvrije brood, gemaakt met baking soda en zure melk, van mamma'tje van alles mamma'tje van alles. Voor het geval hij misselijk werd van de gist. Maar dat was niet het geval.
Maar, de overnight oats, dat was echt een hit! Hij vond het heerlijk Dussss stond ik net weer in de keuken, voor een flinke bak oats voor morgen.
Naast het feit dat het super makkelijk te maken is, en je sochtends tijd over hebt omdat je ontbijtje al zo goed als kant en klaar in de koelkast staat, is havermout gewoon een goed begin van de dag.
Havermout bevat net als alle andere graansoorten koolhydraten, Maar niet de snelle soort waardoor je ook snel weer honger hebt. In havermout zitten langzame, complexe, koolhydraten. Het duurt langer voor het verteerd is, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Havermout bevat van nature veel vezels, vitamine B1, zink, ijzer en magnesium.
Echt een goed begin van de dag dus!
Eet smakelijk!
Mix alle ingrediënten voor de havermout door elkaar
Houd wat rozijnen over voor de topping
Mix alle ingrediënten voor de topping, inclusief de achtergehouden rozijnen
Doe de topping ingrediënten in een magnetron bestendige bak en verwarm 1 minuut op hoge temperatuur
Wil je geen magnetron gebruiken kun je de topping ook verwarmen in een pannetje
Laat de topping goed afkoelen
Roer de havermout af en toe even door elkaar
Als de topping helemaal afgekoeld is schep je 'm op de havermout
Zet het geheel afgedekt in de koelkast
Ingrediënten
Bereiding
Mix alle ingrediënten voor de havermout door elkaar
Houd wat rozijnen over voor de topping
Mix alle ingrediënten voor de topping, inclusief de achtergehouden rozijnen
Doe de topping ingrediënten in een magnetron bestendige bak en verwarm 1 minuut op hoge temperatuur
Wil je geen magnetron gebruiken kun je de topping ook verwarmen in een pannetje
Laat de topping goed afkoelen
Roer de havermout af en toe even door elkaar
Als de topping helemaal afgekoeld is schep je 'm op de havermout
Zet het geheel afgedekt in de koelkast
Speak Your Mind