• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / overnight oats met appeltaart smaak

overnight oats met appeltaart smaak

12 maart 2020 door Kas Reageer

Onze 16 jarige zoon heeft iets nieuws. Nou ja nieuw. Hij zegt het al bijna een half jaar. "Ik word misselijk van brood mama. Dus ik eet het niet meer." Nu is het bij puberzoon niet 100% zeker of hij écht misselijk wordt, of het gewoon niet wil eten. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, ben ik begonnen met brood vervangen. 

Sochtends krijgt hij overnight oats, die ik een dag eerder maak. Smiddags eet hij wraps met roomkaas en verschillend beleg, mueslirepen, groenten en/of fruit. Laatst bakte ik ook het gistvrije brood, gemaakt met baking soda en zure melk, van mamma'tje van alles mamma'tje van alles. Voor het geval hij misselijk werd van de gist.  Maar dat was niet het geval.

Maar, de overnight oats, dat was echt een hit! Hij vond het heerlijk Dussss stond ik net weer in de keuken, voor een flinke bak oats voor morgen. 

Naast het feit dat het super makkelijk te maken is, en je sochtends tijd over hebt omdat je ontbijtje al zo goed als kant en klaar in de koelkast staat, is havermout gewoon een goed begin van de dag.

Havermout bevat net als alle andere graansoorten koolhydraten, Maar niet de snelle soort waardoor je ook snel weer honger hebt. In havermout zitten langzame, complexe, koolhydraten. Het duurt langer voor het verteerd is, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Havermout bevat van nature veel vezels, vitamine B1, zink, ijzer en magnesium. 

Echt een goed begin van de dag dus!

Eet smakelijk! 

AuteurKas

Havermout
 50 gr havermout
 10 gr chiazaad
 handje rozijntjes
 125 ml melk
 50 gr Griekse yoghurt
 2 theelepel maple syrup, honing of ander zoetje
 0,50 theelepel vanille poeder of extract
 0,50 theelepel kaneel
Topping
 1 kleine appel in blokjes gesneden
 1 theelepel maple syrup, honing of ander zoetje
 snuf kaneel

1

Mix alle ingrediënten voor de havermout door elkaar

2

Houd wat rozijnen over voor de topping

3

Mix alle ingrediënten voor de topping, inclusief de achtergehouden rozijnen

4

Doe de topping ingrediënten in een magnetron bestendige bak en verwarm 1 minuut op hoge temperatuur

5

Wil je geen magnetron gebruiken kun je de topping ook verwarmen in een pannetje

6

Laat de topping goed afkoelen

7

Roer de havermout af en toe even door elkaar

8

Als de topping helemaal afgekoeld is schep je 'm op de havermout

9

Zet het geheel afgedekt in de koelkast

Ingrediënten

Havermout
 50 gr havermout
 10 gr chiazaad
 handje rozijntjes
 125 ml melk
 50 gr Griekse yoghurt
 2 theelepel maple syrup, honing of ander zoetje
 0,50 theelepel vanille poeder of extract
 0,50 theelepel kaneel
Topping
 1 kleine appel in blokjes gesneden
 1 theelepel maple syrup, honing of ander zoetje
 snuf kaneel

Bereiding

1

Mix alle ingrediënten voor de havermout door elkaar

2

Houd wat rozijnen over voor de topping

3

Mix alle ingrediënten voor de topping, inclusief de achtergehouden rozijnen

4

Doe de topping ingrediënten in een magnetron bestendige bak en verwarm 1 minuut op hoge temperatuur

5

Wil je geen magnetron gebruiken kun je de topping ook verwarmen in een pannetje

6

Laat de topping goed afkoelen

7

Roer de havermout af en toe even door elkaar

8

Als de topping helemaal afgekoeld is schep je 'm op de havermout

9

Zet het geheel afgedekt in de koelkast

Overnight oats appeltaart
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Ontbijt, Raw, Recepten Tags: appel, chiazaad, gezond, havermout, kaneel, maple syrup, ontbijt, overnight oats, rozijnen

« FBS vanille macarons met aardbeien vulling

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer