• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Koekies / Mueslikoeken met Noten en Zaden

Mueslikoeken met Noten en Zaden

2 januari 2016 door Kas Reageer

De kerstvakantie is weer bijna voorbij. De scholen beginnen weer volgende week. Voor mij betekend dat bakken. Brood, kapitein koekrepen, mueslirepen... Van alles wat, zodat ik de lunchboxen van de kinderen goed kan vullen. Nu heb ik laatst bij de Action een boek gekocht; "Gezond bakken". Het kostte haast niks en er staan leuke recepten in, zoals deze. Mueslikoeken.Je zou kunnen zeggen dat ze niet zó gezond zijn, aangezien het hoofdingrediënt gecondenseerde melk is. Maar ik maak gebruik van ongezoete gecondenseerde melk van het merk Rainbow, er zit 'maar' 10,1 gram suiker in per 100 milliliter. En dit is melksuiker, lactose. Geen toegevoegde troep. Die van Friesche Vlag bijvoorbeeld, bevat 54,8 gram suiker! Scheelt toch aardig wat hé!Verder is het recept super simpel en bevat maar drie ingrediënten! Voor deze mueslikoeken heb ik deze granola gebruikt. Maar eigenlijk maakt het niet uit welke je gebruikt, zolang je hem zelf maar lekker vind
Muesli in koekvorm, ook lekker!
2016-01-02 13:02:12
Yields 12
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 300 milliliter gecondenseerde melk zonder toegevoegde suiker
  2. 250 gram muesli
  3. 2 eetlepels gemengde noten en zaden
  4. snuf kaneel *optioneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Schenk de gecondenseerde melk in een pannetje en roer de muesli erdoorheen
  3. Breng het geheel aan de kook en laat een minuutje koken op middelhoog vuur, goed roeren ondertussen
  4. Laat je muesli mengsel nu ongeveer 10 minuten staan, zodat het een soort deeg wordt
  5. Schep hoopjes of draai balletjes van het mengsel en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  6. Druk de hoopjes/balletjes plat onder een stuk bakpapier
  7. Besprenkel met extra noten en zaden en druk deze een beetje aan
  8. Bak de mueslikoeken in 20 á 30 minuten gaar en bruin, zie notities
Notes
  1. Hou je van dunne koeken, druk ze dan zo plat mogelijk en bak ze af in 20 minuten
  2. Heb je liever wat dikkere koeken, maak ze dan niet te plat en bak ze af in 30 minuten
  3. Trek het bakpapier zo schuin mogelijk van de koeken af als je ze hebt aangedrukt, op deze manier komt er haast niks mee omhoog
  4. Laat de koeken een minuut of tien afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt
By Kas
Adapted from Gezond Bakken
Adapted from Gezond Bakken
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Recepten, Tussendoortjes Tags: eivrij, gecondenseerde melk, gezonder tussendoortje, kidsproof, muesli, mueslikoeken recept, suikervrij, tarwevrij, zelf koeken bakken, zelf mueslikoeken maken

« Het nieuwe jaar
Witte Chocolade Reepjes »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer