De moeite waard om te proberen!
2015-03-07 15:42:41
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Ingredients
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram cranberry's
- 125 gram amaranth
- 100 gram honing
- 50 gram rietsuiker
- 50 milliliter kokosolie
- rasp van een citroen
- snuf zout
Instructions
- Zet een grote, hoge soeppan op hoog vuur. Laat hem zo heet mogelijk worden.
- Schep een eetlepel amaranth in de pan en blijf bewegen tot alle zaadjes gepoft zijn, dit duurt ongeveer 10 á 12 seconden. Ga door tot alle amaranth gepoft is.
- Rooster de pompoenpitten in een koekenpan, tot ze een plof geluid maken, dit duurt ongeveer 1 á 2 minuten.
- Hak de pompoenpitten en cranberry's grof en doe ze samen met de gepofte amaranth in een beslagkom.
- Giet de honing, rietsuiker, kokosolie en zout in een steelpannetje en smelt alle ingrediënten onder voortdurend roeren.
- Roer meteen de citroenrasp erdoor en giet het mengsel over de gepofte amarant, cranberry's en pompoenpitten.
- Goed doorroeren tot alles met het honingmengsel is bedekt.
- Schep de cruesli in een met bakpapier bekleed brownieblik en druk aan.
- Bak de cruesli ongeveer 10 minuten op 170 graden.
- Laat je cruesli volledig afkoelen, breek in stukken en bewaar in een afgesloten pot.
Notes
- Gebruik de diepste soeppan die je hebt, de amaranth poft zo de pan uit!
- De cruesli plakt heel erg, het is slim om een stukje bakpapier te gebruiken voor het aandrukken.
- LET OP: Zorg ervoor dat de amaranth NIET donkerder wordt in de oven. Dit beïnvloed de smaak nadelig. Begint het te verkleuren? Haal het dan DIRECT uit de oven.
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind