• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Lunch / Mini Popcorn Cruesli met Cranberry

Mini Popcorn Cruesli met Cranberry

7 maart 2015 door Kas Reageer

Ja ja, dit is weer eens wat anders. Mini popcorn om je dag mee te beginnen, of je middag, of tussendoor. Het kan altijd eigenlijk wel. Heerlijk in een bakje yoghurt of viili. Je zal wel denken; "Wat is viili?" Daar kom ik binnenkort op terug Waarom is deze cruesli zo gezond? Omdat Amaranth een van de gezondste 'pseudo-granen' ter wereld is. Amaranth is rijk aan vitamine B, vitamine E en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink. Omdat er geen gluten inzitten kan dit ook gegeten worden door coeliakiepatiënten. Het poffen van Amaranth is iets dat je waarschijnlijk moet oefenen, de kleine korrels verbranden heel erg snel. Ik had het gelukkig zo geleerd.... En als ik het kan, kan jij het ook!
De moeite waard om te proberen!
2015-03-07 15:42:41
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 50 gram pompoenpitten
  2. 50 gram cranberry's
  3. 125 gram amaranth
  4. 100 gram honing
  5. 50 gram rietsuiker
  6. 50 milliliter kokosolie
  7. rasp van een citroen
  8. snuf zout
Instructions
  1. Zet een grote, hoge soeppan op hoog vuur. Laat hem zo heet mogelijk worden.
  2. Schep een eetlepel amaranth in de pan en blijf bewegen tot alle zaadjes gepoft zijn, dit duurt ongeveer 10 á 12 seconden. Ga door tot alle amaranth gepoft is.
  3. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan, tot ze een plof geluid maken, dit duurt ongeveer 1 á 2 minuten.
  4. Hak de pompoenpitten en cranberry's grof en doe ze samen met de gepofte amaranth in een beslagkom.
  5. Giet de honing, rietsuiker, kokosolie en zout in een steelpannetje en smelt alle ingrediënten onder voortdurend roeren.
  6. Roer meteen de citroenrasp erdoor en giet het mengsel over de gepofte amarant, cranberry's en pompoenpitten.
  7. Goed doorroeren tot alles met het honingmengsel is bedekt.
  8. Schep de cruesli in een met bakpapier bekleed brownieblik en druk aan.
  9. Bak de cruesli ongeveer 10 minuten op 170 graden.
  10. Laat je cruesli volledig afkoelen, breek in stukken en bewaar in een afgesloten pot.
Notes
  1. Gebruik de diepste soeppan die je hebt, de amaranth poft zo de pan uit!
  2. De cruesli plakt heel erg, het is slim om een stukje bakpapier te gebruiken voor het aandrukken.
  3. LET OP: Zorg ervoor dat de amaranth NIET donkerder wordt in de oven. Dit beïnvloed de smaak nadelig. Begint het te verkleuren? Haal het dan DIRECT uit de oven.
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Lunch, Ontbijt, Recepten, Toetje Tags: coeliakie veilig, eivrij, gepofte amaranth cruesli, glutenvrij, pseudo-graan cruesli, tarwevrij, zelf amaranth cruesli maken

« Chocolade Chip Subway Style
TangZhong Spelt Soja Brood »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer