Homemade Probiotica!
2014-11-27 20:51:31
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
24 hr
Total Time
24 hr 10 min
Ingredients
- Schone weckpot van 1,5 of 2 liter
- Grote glazen schaal of beslagkom
- Plastic vergiet en houten lepel
- 40 gram melk kefirkorrels
- 1 liter koe- soja- geiten- of schapenmelk
Instructions
- Spoel de weckpot goed schoon met heet water
- Giet de melk in de weckpot
- Doe de kefir erbij
- 24 uur laten fermenteren op een koele donkere plek, zoals je keukenkastje
- Na 24 uur kan je de kefir afgieten.
- Spoel je vergiet en schaal goed schoon met heet water
- Zet je vergiet in de schaal en giet de melk er voorzichtig in
- De korrels die achterblijven in het vergiet kan je in een liter nieuwe melk doen, en het proces de volgende dag herhalen
Notes
- Laat de kefir niet in contact komen met ijzer of RVS, gebruik alleen plastic of hout.
- Sommige gebruiken 70 gram op een liter, ik vind de kefir dan erg zuur, met 40 gram is wordt je melk een lekkere yoghurtdrink
- Probeer eens een melkkefir smoothie met vers fruit!
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind