• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Brood / Levine’s Rozijnenbrood

Levine’s Rozijnenbrood

13 juni 2015 door Kas Reageer

Kunnen jullie mijn post nog herinneren van een tijdje terug? Ik was vol trots aan het vertellen dat ik een broodbakmachine heb en totaal geen geduld om brood af te bakken in de oven. Ondertussen weet ik wel beter Brood bakken is een verslaving. Echt. Vanaf het moment dat je eerste brood goed is gelukt blijf je bakken. Ik gebruik hiervoor áltijd recepten van Levine's website. Waarom? Omdat alles lukt! Alle broden op haar website heeft ze zelf ook al gebakken en alle verhoudingen kloppen, door de bakkersformule. Iets waar ik dus helemaal niks van snap.De kids zijn helemaal weg van Levine's rozijnenbrood en vragen ook geregeld of ik het wil maken. Het brood is zacht, zoet en hartstikke lekker. Het orginele recept komt uit het boek "BREAD" van Nick Malgieri.
Het lekkerste rozijnenbrood EVER!
2015-06-13 11:57:00
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr
Total Time
4 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr
Total Time
4 hr
Deeg
  1. 112 gram volle melk
  2. 112 gram water, kamertemperatuur
  3. 5 gram droge gist
  4. 338 gram speltbloem
  5. een eetlepel gram suiker
  6. 6 gram zout
  7. 27 gram ongezouten zachte roomboter, in klontjes
Vulling
  1. 100 gram donkere rozijnen (of krenten)
  2. 100 gram gele rozijnen
  3. 1 theelepel kaneel (optioneel)
Instructions
  1. Wel de rozijnen een kwartier in warm water en knijp goed uit
  2. Zet je broodbakmachine op de stand 'deeg', dit is inclusief eerste rijs
  3. Doe alle ingrediënten voor het deeg in deze volgorde, water, melk, suiker, zout, roomboter, speltbloem en gist in de broodbakmachine, je kan de kaneel er ook bij doen als je dit gebruikt
  4. Als het kneedprogramma aflopen is kan je de rozijnen door het deeg duwen
  5. Doe het deeg terug in de broodbakmachine voor de eerste rijs
  6. Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek en druk de lucht eruit
  7. Bol je deeg losjes op en laat hem afgedekt ± 20 minuten liggen
  8. Vorm je deeg vervolgens tot een brood, zie notities
  9. Dek het deeg af met ingevet plastic folie en laat het op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen
  10. Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 190 ºC.
  11. Zet je brood in de oven en verlaag direct de temperatuur naar 180 ºC
  12. Bak je brood in ± 45 minuten gaar
  13. Stort je brood direct na het bakken uit het bakblik op een rooster, bestrijk ze met boter en laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaat snijden
Notes
  1. Zorg ervoor dat je gist niet in aanraking komt met je zout, suiker, melk of water, anders werkt het niet meer
Vormen
  1. rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek, niet breder dan de lengte van het bakblik;
  2. rol het deeg vanaf de bovenkant stevig op en knijp de naad dicht;
  3. leg het deeg met de naad naar beneden in een ingevet bakblik.
By Kas
Adapted from Uit de keuken van Levine
Adapted from Uit de keuken van Levine
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Brood, Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: rozijnenbrood recept, rozijnenbrood van levine, rozijnenbrood zelf maken, uit de keuken van arden, zelf brood bakken

« Fizzy Aardbei Limonade
Courgette Muffins met Chocolade »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer