Heerlijke variaties op het basisrecept!
2015-01-08 14:13:39
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
24 hr
Total Time
24 hr 5 min
Zachte aardbei-kers kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 15 milliliter citroensap
- 4 kersen in tweeën gesneden
- 2 aardbeien in vieren gesneden
-
- Snijd het fruit en doe het samen met het citroensap bij je kefirdrank
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten
Verfrissende vanille kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 1 vanille boon
-
- Snijd de vanille boon, voorzichtig, een paar centimeter in, zonder de zaadlijsten los te snijden
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten en de vanille eruit halen
Lekkere kaneel-citroen kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 50 milliliter citroensap
- 1 kaneelstokje
-
- Doe het hele kaneelstokje samen met het citroensap in je kefirdrank
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten
- Hierna kan je het kaneelstokje eruit vissen en je limonade in de koelkast bewaren
Kas' kersen kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 15 milliliter citroensap
- 10 kersen in tweeën gesneden
-
- Snijd het fruit en doe samen met het citroensap in je kefirdrank
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Na de tweede fermentatie kan je de limonade in de koelkast zetten
Sprankelende aardbei-banaan kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 15 milliliter citroensap
- een halve banaan in stukken gesneden
- 4 aardbeien in vieren gesneden
-
- Snijd het fruit en doe samen met het citroensap in je kefirdrank, gebruik je een fles, snijd de banaan dan in langwerpige dikke plakken, heb je een weckpot, dan maakt het niet uit, zolang het er maar in past
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Na de tweede fermentatie kan je de limonade in de koelkast zetten
Appeltaart kefir limonade
- 1 liter waterkefir
- 15 milliliter citroensap
- een halve appel in repen gesneden
- een handje vol rozijnen
- een kaneelstokje
-
- Snijd de appel en doe het samen met het kaneelstokje en rozijnen bij je kefirdrank
- Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
- Hierna kan je het kaneelstokje eruit vissen en je limonade in de koelkast bewaren
Notes
- LET OP: Vul de flessen niet helemaal, laat een centimeter of 4 ruimte over. Je limonade fermenteert verder, hierdoor kan er meer druk op de fles komen staan en kan deze ontploffen!
- Je mag het fruit eruit halen als het er verlept uitziet, maar dit hoeft niet, als je een fles gebruikt voor de kefir limonade zou ik dit wel doen
- Na een dag of 3 - 4 ruikt de kefir licht naar gist, dit kan geen kwaad, je limonade is nog steeds drinkbaar
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Ik heb vaak dat het niet alleen naar gist ruikt, maar ook smaakt. Ik gooi het dan toch telkens maar weer weg.
Ik doe de kefir 48 uur op warme plaats. Daarna zeef ik en het goedje gaat in de koelkast. Moet ik iets anders doen?
Dat had ik ook geregeld Inge! Gebruik jij ook citroen en vijgen? Ik ben gaan experimenteren en ben erachter gekomen dat kefir het ook goed doet op water en suiker. Kijk maar eens naar dit recept, misschien dat jij je kefir dan ook lekker gaat vinden: Basisrecept Waterkefir
Hallo Kas,
Bedankt voor je informatie. Kun je ook fruit uit een pot gebruiken. Biologisch fruit is zo moeilijk uit te halen in een diepvriesvariant.
Hoi Michel!
Geen idee of dat lukt! Probeer het zou ik zeggen! Laat je even weten of het kan? Ben ik wel benieuwd naar!