• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Lekkere Waterkefir Limonade Variaties

Lekkere Waterkefir Limonade Variaties

8 januari 2015 door Kas 4 Reacties

Ik vind waterkefir na de eerste fermentatie niet zo lekker. Het heeft een vreemde smaak en ruikt ook nog eens raar. Dit 'probleem' kan verholpen worden door een tweede fermentatie te doen, dit betekend dat je de limonade met diepvries fruit, fruitsap of kruiden, zonder korrels, nog 12 tot 24 uur laat staan, zodat de drank nog wat gezonder én lekkerder wordt. Na de tweede fermentatie kan je de limonade in de koelkast bewaren. Je vindt hier op dit moment vijf variaties, ik zal er meer toevoegen als ik wat meer smaken geprobeerd heb.Het is verstandig om je weckfles/pot regelmatig te ontluchten, er blijft namelijk actieve 'kefir gruis' achter in je limonade, die op zijn dooie gemakkie de fruitsuikers gaat omzetten in probiotica. Hierdoor komt er heel erg veel druk op je fles of weckpot te staan, je riskeert hiermee een grote knoeiboel in de keuken. Je kan het vergelijken met een fles frisdrank waar flink mee geschud is. Ja echt waar! In het ergste geval kan je fles zelfs ontploffen. Ik laat s' nachts de dop er losjes opzitten om dit te voorkomen
Heerlijke variaties op het basisrecept!
2015-01-08 14:13:39
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
24 hr
Total Time
24 hr 5 min
Prep Time
5 min
Cook Time
24 hr
Total Time
24 hr 5 min
Zachte aardbei-kers kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 15 milliliter citroensap
  3. 4 kersen in tweeën gesneden
  4. 2 aardbeien in vieren gesneden

  5. Snijd het fruit en doe het samen met het citroensap bij je kefirdrank
  6. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  7. Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten
Verfrissende vanille kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 1 vanille boon

  3. Snijd de vanille boon, voorzichtig, een paar centimeter in, zonder de zaadlijsten los te snijden
  4. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  5. Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten en de vanille eruit halen
Lekkere kaneel-citroen kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 50 milliliter citroensap
  3. 1 kaneelstokje

  4. Doe het hele kaneelstokje samen met het citroensap in je kefirdrank
  5. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  6. Na de tweede fermentatie kan je de frisdrank in de koelkast zetten
  7. Hierna kan je het kaneelstokje eruit vissen en je limonade in de koelkast bewaren
Kas' kersen kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 15 milliliter citroensap
  3. 10 kersen in tweeën gesneden

  4. Snijd het fruit en doe samen met het citroensap in je kefirdrank
  5. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  6. Na de tweede fermentatie kan je de limonade in de koelkast zetten
Sprankelende aardbei-banaan kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 15 milliliter citroensap
  3. een halve banaan in stukken gesneden
  4. 4 aardbeien in vieren gesneden

  5. Snijd het fruit en doe samen met het citroensap in je kefirdrank, gebruik je een fles, snijd de banaan dan in langwerpige dikke plakken, heb je een weckpot, dan maakt het niet uit, zolang het er maar in past
  6. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  7. Na de tweede fermentatie kan je de limonade in de koelkast zetten
Appeltaart kefir limonade
  1. 1 liter waterkefir
  2. 15 milliliter citroensap
  3. een halve appel in repen gesneden
  4. een handje vol rozijnen
  5. een kaneelstokje

  6. Snijd de appel en doe het samen met het kaneelstokje en rozijnen bij je kefirdrank
  7. Laat 12 - 24 fermenteren op kamertemperatuur
  8. Hierna kan je het kaneelstokje eruit vissen en je limonade in de koelkast bewaren
Notes
  1. LET OP: Vul de flessen niet helemaal, laat een centimeter of 4 ruimte over. Je limonade fermenteert verder, hierdoor kan er meer druk op de fles komen staan en kan deze ontploffen!
  2. Je mag het fruit eruit halen als het er verlept uitziet, maar dit hoeft niet, als je een fles gebruikt voor de kefir limonade zou ik dit wel doen
  3. Na een dag of 3 - 4 ruikt de kefir licht naar gist, dit kan geen kwaad, je limonade is nog steeds drinkbaar
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Recepten, Sapjes en Drankjes, Waterkefir Tags: aardbei kers kefir limonade, kaneel kefir limonade, kefir, kersen kefir limonade, vanille kefir limonade, waterkefir met fruit, waterkefir recept, waterkefir tweede fermentatie

« Chocoladevla met Avocado Raw
Supersnelle Havermelk »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

4 reacties op “Lekkere Waterkefir Limonade Variaties”

  1. Inge van Neerven schreef:
    13 januari 2015 om 21:05

    Ik heb vaak dat het niet alleen naar gist ruikt, maar ook smaakt. Ik gooi het dan toch telkens maar weer weg.
    Ik doe de kefir 48 uur op warme plaats. Daarna zeef ik en het goedje gaat in de koelkast. Moet ik iets anders doen?

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      14 januari 2015 om 10:15

      Dat had ik ook geregeld Inge! Gebruik jij ook citroen en vijgen? Ik ben gaan experimenteren en ben erachter gekomen dat kefir het ook goed doet op water en suiker. Kijk maar eens naar dit recept, misschien dat jij je kefir dan ook lekker gaat vinden: Basisrecept Waterkefir

      Beantwoorden
  2. Michel schreef:
    19 februari 2018 om 13:13

    Hallo Kas,

    Bedankt voor je informatie. Kun je ook fruit uit een pot gebruiken. Biologisch fruit is zo moeilijk uit te halen in een diepvriesvariant.

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      10 maart 2018 om 09:38

      Hoi Michel!

      Geen idee of dat lukt! Probeer het zou ik zeggen! Laat je even weten of het kan? Ben ik wel benieuwd naar!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer