Probiotische suikervrije snoepjes!
2015-06-24 17:40:49
Yields 18
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
4 hr
Ingredients
- 300 milliliter kombucha thee
- 4 plakjes/blaadjes gelatine van Dr. Oetker
- 150 gram aardbeien (optioneel)
- 1 extra plakje/blaadje gelatine
Instructions
- Verwarm de kombucha tot handwarm, maximaal 45 ℃ let goed op, te warm en je vernietigd al het goede van de kombucha!
- Laat de gelatine oplossen in de warme kombucha
- Schenk de je mengsel in je siliconen vormen en laat vier uur uitharden in de koelkast
Notes
- Zet je silliconen vormpjes op een bakplaat of iets dergelijks, ze zijn gevuld erg moeilijk te verplaatsen zonder te knoeien
- Schenken uit een pannetje gaat een beetje moeilijk, wij gebruiken de spuitfles voor poffertjes voor dit karwei
- Wil je ook aardbeien gebruiken, pureer deze dan en verwarm mee met de kombucha, gebruik het extra pakje gelatine!
- Vergeet niet dat je snoepjes niet helder zijn als je aardbeien gebruikt
- Vind je het eindproduct niet stevig genoeg, gebruik de volgende keer dan wat extra plakjes gelatine
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Begrijp ik dat jij poeder gebruikt?
Hoeveel blaadjes zou dit zijn??
vast geen 4 pakjes…..
voor hoeveel vloeistof is een zakje gelantine???
Oeps. Fijn, zo’n voorspellend woordenboek Het zijn inderdaad geen pakjes, maar plakjes/blaadjes gelatine. Een pakje van Oetker, á 12 plakjes/blaadjes is goed voor een liter vloeistof.