Wat kan je allemaal toevoegen? Puur fruitsap, niet die geconcentreerde troep uit de supermarkt. Bevroren of vers fruit, zoals aardbeien, kersen, kiwi, bosbessen, citroen, limoen etc. Gedroogd fruit, zoals appel, abrikoos, rozijnen etc. Kruiden en specerijen, munt, rozemarijn, vanilleboon, kaneelstokje etc. Mijn favoriet is, net als bij de waterkefir, kers en aardbei Heeeerlijk!
Lichtzure probiotische limonade!
2015-09-05 23:05:42
Print
Prep Time
10 min
Total Time
48 hr
Ingredients
- een liter kombucha
- fruit naar keuze
Instructions
- Snijd het fruit doormidden of prik erin zodat alle fruitsappen er goed uit kunnen
- Doe het fruit in je fles/weckpot bij de kombucha en sluit deze goed af
- Laat je kombucha ongeveer 48 uur fermenteren op een schaduwrijke en warme plaats
- Zet je fles na de tweede fermentatie in de koelkast
Notes
- Zorg dat je het fruit kleiner snijd dan de opening van je fles is, door het vocht zet het fruit uit en krijg je het er niet meer uit
- Gebruik je een weckpot, dan hoef je het fruit niet te snijden, inprikken is voldoende, maar optioneel
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind