• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Sapjes en Drankjes / Kombucha / Kombucha – Tweede Fermentatie

Kombucha – Tweede Fermentatie

5 september 2015 door Kas Reageer

Een tijdje terug heb ik het kombucha recept met jullie gedeeld en daarop volgend de kombucha gummies. In die laatste post heb ik het kort gehad over een tweede fermentatie. Het is heel simpel, gelijk aan een tweede fermentatie van waterkefir. Tot nu toe heb ik het daar verder niet meer over gehad, maar daar komt nu verandering in!Waarom zou je kombucha een tweede keer laten fermenteren? Voor de smaak; de fruitsappen vermengen met je kombucha en daardoor smaakt het veel lekkerder. Bubbels; je kombucha fermenteert rustig verder nadat je fruit of fruitsap hebt toegevoegd en een bijkomend voordeel, als je ervan houdt, is koolzuur. Laat je kombucha niet te lang staan en ontlucht je fles elke dag, door de opbouwende druk kan je fles namelijk ontploffen.

Wat kan je allemaal toevoegen? Puur fruitsap, niet die geconcentreerde troep uit de supermarkt. Bevroren of vers fruit, zoals aardbeien, kersen, kiwi, bosbessen, citroen, limoen etc. Gedroogd fruit, zoals appel, abrikoos, rozijnen etc. Kruiden en specerijen, munt, rozemarijn, vanilleboon, kaneelstokje etc. Mijn favoriet is, net als bij de waterkefir, kers en aardbei Heeeerlijk!

IMG_6973
IMG_6976
IMG_6977
Lichtzure probiotische limonade!
2015-09-05 23:05:42
Print
Prep Time
10 min
Total Time
48 hr
Prep Time
10 min
Total Time
48 hr
Ingredients
  1. een liter kombucha
  2. fruit naar keuze
Instructions
  1. Snijd het fruit doormidden of prik erin zodat alle fruitsappen er goed uit kunnen
  2. Doe het fruit in je fles/weckpot bij de kombucha en sluit deze goed af
  3. Laat je kombucha ongeveer 48 uur fermenteren op een schaduwrijke en warme plaats
  4. Zet je fles na de tweede fermentatie in de koelkast
Notes
  1. Zorg dat je het fruit kleiner snijd dan de opening van je fles is, door het vocht zet het fruit uit en krijg je het er niet meer uit
  2. Gebruik je een weckpot, dan hoef je het fruit niet te snijden, inprikken is voldoende, maar optioneel
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Kombucha, Koolhydraatarm, Recepten, Sapjes en Drankjes Tags: keto, kombucha met fruit, kombucha tweede keer fermenteren, koolhydraatarm, tweede fermentatie kombucha, zelf kombucha thee maken

« Muffin Basisrecept
FBS: Panna Cotta van Anne-Marie »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer