Lekker en gezond, daar houden we van!
2015-05-26 22:21:17
Yields 16
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Het blokje
- 80 gram snelkook havermout
- 65 gram speltvlokken of andere vlokken
- twee eetlepels lijnzaad
- 2 oerwafels van Leev, verkruimeld
- 50 gram kokosrasp
- 65 gram roomboter
- 25 gram honing
- 65 gram palmsuiker
- 30 gram kokosboter
- paar druppels vanille
- snuf zout
Voor de chocolade
- 100 gram pure chocolade
- een eetlepel rauwe cacao
- paar druppels vanille
- een eetlepel kokosmelk
Instructions
- Doe de havermout, vlokken, lijnzaad, verkruimelde wafels en de kokosrasp in een beslagkom
- Smelt de roomboter, honing en palmsuiker in een pannetje en breng aan de kook
- Laat je suiker mengsel twee minuten koken, tot de suiker carameliseert
- Laat het een beetje afkoelen voor je het zout en de kokosboter erbij doet, roer dit er goed doorheen
- Giet het suikermengsel over de droge ingrediënten en mix het goed door elkaar, tot er geen droog stukje meer over is
- Schep alles in een met bakpapier bekleed brownieblik en verdeel gelijkmatig
- Druk je mengsel heel goed aan met de bolle kant van een (natte) lepel en laat volledig afkoelen
- Tijdens het afkoelen nog een keer goed aandrukken
- Smelt de chocolade au bain marie, roer de cacao, vanille en kokosmelk erdoorheen
- Giet de chocolade over je afgekoelde mengsel en verdeel gelijkmatig
- Laat de chocolade volledig uitharden voor je de plak uit het brownieblik tilt en gaat snijden
Notes
- Let goed op tijdens het carameliseren dat er geen kinderen of huisdieren in de keuken zijn, gesmolten suiker is heel heet en je kan je hier gruwelijk aan verbranden!
- Heb je geen rauwe cacao in huis? Geeft niet, dit kan je weglaten
- Een handje geraspte kokos is erg lekker over de chocolade, je kan natuurlijk ook iets anders gebruiken, of dit helemaal weglaten
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind