Ik heb al vaker chocolade recepten geplaatst. Het eerste recept was simpel maar gezond, met kokosolie en rauwe cacao, in twee varianten. Wit en puur. Jammer genoeg moest deze chocolade bewaard worden in de koelkast, of vriezer en smolt echt supersnel. Ondanks dat was het wel hartstikke lekker. Het tweede recept maakte ik van cacaoboter. Deze chocolade is net als die je in de winkel koopt. Je kan 'm op tafel zetten bij je bakkie koffie en smelt pas een beetje als je een stukje oppakt, door de warmte van je handen. En hij is ook heel erg lekker. Je kan zelf beslissen wat je erbij doet. Nootjes, meer zoet, minder zoet. Wat jij wilt.
Chocolade voor iedereen!
Behalve als je een dieet volgt... Als je bijvoorbeeld teveel hebt gegeten in je zwangerschap en je krijgt de extra kilo's er niet af... Ik noem geen namen haha Ik volg dus een koolhydraatarm dieet. Ja, ondanks dat ik borstvoeding geef. Voor de bezorgde mensen; nee, er komen geen afvalstoffen in je melk. Het koolhydraatarme dieet spreekt voor zich. Je eet geen koolhydraten, of bijna niet. Geen brood, geen pasta, geen rijst, melk, aardappelen of suiker. Wel veel groenten en genoeg vlees. Oh en veel water. Heel veel water.
Als je van zoete dingen houdt, is dit dieet soms wat moeilijk vol te houden. Wat ik heel erg mis is chocolade. Ik kan naar hartenlust koekjes, muffins en cupcakes bakken, maar toch mist er iets. Juist, chocolade. Tot ik bedacht dat ik het zoetje in mijn chocolade recepten natuurlijk gewoon kan vervangen door een koolhydraatarme suikervariant, zoals erythritol of tagatesse. Je zou ook stevia kunnen gebruiken, maar de combi stevia en cacao vind ik niet zo lekker. Cacao versterkt de nasmaak van stevia heel erg. Ik gebruik de chocolade overal in. In bakrecepten, maar ook gewoon zo, uit het vuistje. Omdat het gewoon f*cking lekker is!
Vijzel je zoetje tot poeder, dit is erg belangrijk.
Smelt de cacaoboter au bain marie en los de suiker hierin op.
Haal je mengsel van de warmtebron af.
Schep het cacaopoeder erbij en roer voorzichtig door elkaar.
Als alles goed gemengd is kun je de vanille er ook bij doen.
Giet de chocolade in je mal, en zet deze een minuut of tien in de vriezer.
Ingrediƫnten
Bereiding
Vijzel je zoetje tot poeder, dit is erg belangrijk.
Smelt de cacaoboter au bain marie en los de suiker hierin op.
Haal je mengsel van de warmtebron af.
Schep het cacaopoeder erbij en roer voorzichtig door elkaar.
Als alles goed gemengd is kun je de vanille er ook bij doen.
Giet de chocolade in je mal, en zet deze een minuut of tien in de vriezer.
Speak Your Mind