• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / zelfgemaakte Kers met Kokos Fruitijsjes

zelfgemaakte Kers met Kokos Fruitijsjes

10 juli 2016 door Kas Reageer

De zomer is begonnen in Nederland, ik dacht dattie nooit meer zou komen :) Na veel regen, onweer en grauwe lucht is het eindelijk zover! En hoe! Bij mij in de achtertuin is het op dit moment 28ºc, in de schaduw! Voor mij te warm om buiten te zitten eerlijk gezegd, ik heb mezelf al wel een paar keer goed ingesmeerd, voor het geval ik naar buiten moet. De hond uitlaten, de plantjes in de kas water geven enzovoort enzovoort. De kinderen zijn wel lekker buiten. Ze wilden niet gaan zwemmen, ze wilden geen waterpistolen of ballonnen... Ze wilden gamen, binnen, opgesloten in hun warme kamers, achter een beeldscherm. Dat dacht ik dus ff niet hé Hup, naar buiten jullie!Als het zó warm is, komt verkoeling áltijd op het juiste moment. Hoe kan je jezelf nou beter verwennen met dit weer dan met een lekker ijsje. Lekker simpel, gemaakt met maar twee ingrediënten, fruit en een beetje kokosmelk. Daardoor zijn ze niet alleen vrij van toegevoegde suiker, maar ook vrij van lactose. Dubbel feest! Kindjes, of papa’s en mama’s, met een lactose intolerantie, kunnen dus ook genieten van deze lekkere ijsjes! Je kan deze ijsjes maken met elke soort fruit die je lekker vindt. Zolang je de verhoudingen fruit en kokos (ongeveer) gelijk laat, komt het helemaal in orde. Ik heb de inhoud van een ijsvormpje gewogen door er water in te doen. In mijn vormpjes past 450 milliliter. Dat is 75 milliliter per ijsje. 
Lekker koud, voor in het warme zonnetje
2016-07-10 15:21:41
Yields 6
Print
Ingredients
  1. 375 gram kersen, uit de diepvries
  2. 75 milliliter dikke kokosmelk
Instructions
  1. Blend de bevroren kersen samen met de kokosmelk tot een egale massa
  2. Prop de kers-kokos-mix in je ijs vormpjes en zet ze minimaal 4 uur in de vriezer
Notes
  1. Voor dit recept gebruik ik de kokosmelk van Go-Tan, deze is lekker dik
  2. Je kan de kokosmelk ook vervangen door yoghurt, maar dan zijn ze niet meer lactose vrij
  3. Je hoeft de kers-kokos-mix niet in vormpjes te proppen als je meteen ijs wil eten, schep het na stap 1 in een bakje en geniet meteen van een heerlijk bakkie soft-serve kers-kokos-ijs
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Raw, Recepten, Toetje, Tussendoortjes Tags: fruit ijs maken, fruit ijs recept, gezond ijs, gezond ijs zelf maken, ijs maken zonder ijsmachine, ijs met fruit en kokos, ijs zonder lactose en suiker, ijsjes met twee ingrediënten, kersen, keto, kokosmelk, koolhydraatarm, peuterproof, suikervrij, zelf ijsjes maken

« Pannenkoekjes van Kokosmeel
FBS: Frikadellenvlaai van Lianne »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer