Niet van de echte te onderscheiden
2015-12-02 18:30:57
Yields 12
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 30 min
De chocolade laag
- 150 gram kokosolie
- 50 gram cacaopoeder
- 30 gram rauwe cacao
- 35 gram ahornsiroop
- kleine snuf zout
De nougat laag
- 120 gram kokosolie
- 60 gram amandelmelk
- 45 gram ahornsiroop
- een theelepel vanille extract
- 100 gram haver of amandelmeel
De Caramel Laag
- 150 gram dadelpasta
- 30 gram pindakaas
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eetlepels water
- 50 gram pinda's of amandelen
Instructions
- Bekleed een langwerpig bakblik met bakpapier, mijn bakblik is 27 x 17 cm
- Meng de ingrediënten voor de chocolade laag en giet deze in je bakblik
- Zet het blik in de vriezer en laat de laag ongeveer een kwartiertje uitharden
- Meng de ingrediënten voor de nougat en giet deze over de chocolade laag, verspreid het gelijkmatig
- Zet het blik terug in de vriezer, dit keer minimaal een half uur, tot de nougat stevig is
- Meng de ingrediënten voor de caramel laag, je mix zal erg dik zijn
- Verspreid de caramel laag over de nougat laag, gebruik je (natte) handen hiervoor, of de bolle kant van een lepel
- Verspreid de pinda's, of amandelen, over de caramel en druk ze ligt aan
- Zet het brownieblik weer in de vriezer, een minuut of 30
- Snijd je snickers in evengrote stukken met een nat, warm mes
Notes
- De amandelmelk kan je vervangen door een andere notenmelk
- Bewaar de snickers in de vriezer, ze zullen smelten op kamertemperatuur door de kokosolie
- Je kan de chocolade laag ook maken door een reep of twee, met een zo hoog mogelijk cacaogehalte zoals Vivani 92%, au bain marie te smelten
Adapted from Oatmeal With A Fork
Adapted from Oatmeal With A Fork
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Super lekker! Ze zijn ook erg makkelijk te maken, al lijkt het moeilijk Bedankt Kas!
Ik ben blij dat ze goed in de smaak vallen