Lekker speltbrood met havermelk
2015-01-06 17:11:18
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
3 hr
Ingredients
- 450 gram speltbloem
- 225 mililiter havermelk
- 30 gram gesmolten Ghee
- 2 theelepels gist
- 1 theelepel keltisch zeezout
- 1 theelepel palmsuiker
- 1 eetlepel gepeld hennepzaad
- 1 eetlepel lijnzaad
- een handje pompoenpitten
- een handje zonnebloempitten
- 1 ei
Instructions
- Doe als eerste de havermelk in je broodbakmachine
- Daarna kan je het zout, suiker, Ghee en het ei toevoegen
- De speltbloem kan je daarover heen verspreiden
- Als laatste de twee theelepels gist
- Zet je broodbakmachine op de stand voor witbrood
Notes
- Ik laat een paar eetlepels havermout een half uurtje in 250ml water weken, dat giet ik af en gebruik 225ml melk voor het brood. De havermout kan je er ook bij doen als je dat lekker vindt.
- Wil je 'gewoon' witbrood, laat dan de pitten en zaden weg
- De producten die ik gebruik kan je gerust vervangen, havermelk met melk, of water, ghee met boter of kokosolie, keltisch zeezout met gewoon zout, noem maar op
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind