• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Brood / Het Lekkerste Bananenbrood

Het Lekkerste Bananenbrood

23 juli 2015 door Kas Reageer

Mijn witte speltmeel is al een paar dagen op. Na oneindig veel muesli en volkoren muffins komt het gevoel opeens. Het gevoel dat ik brood MOET eten. Ik heb er zo'n trek in, niet normaal gewoon. In het pakket wat ik laatst had gewonnen zat ook een pak glutenvrij biologisch meel van Werz. Dat heb ik dus maar gebruikt in plaats van speltmeel... En ik moet zeggen dat het heel goed gelukt is!Ik had geen zin in droog kruimelig brood, dus de keuze voor bananenbrood was snel gemaakt. Ook heb ik een theelepel vanille poeder gebruikt uit het pakket. Heb je dit niet in huis kan je het vervangen met een theelepel vanille extract. Voor dit recept kun je deze glutenvrije bakmix ook gebruiken
Het lekkerste bananenbrood OOIT
2015-07-23 14:23:29
Yields 12
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 200 gram Werz 4 koren meel volkoren
  2. 1 eetlepel lijnzaad, ongeveer 15 gram
  3. 2 theelepels baking soda, ongeveer 10 gram
  4. 1 theelepel vanille poeder of extract
  5. flinke snuf zout
  6. flinke snuf kaneel
  7. 4 overrijpe bananen
  8. 60 mililiter rijstmelk
  9. 50 gram rijststroop
  10. 4 eieren
Instructions
  1. Doe alle droge ingrediënten, de glutenvrije bakmix, lijnzaad, baking soda, vanille poeder, zout en kaneel in een grote beslagkom
  2. Prak de bananen in een kleinere kom en doe de rest van de natte ingrediënten erbij, de rijstmelk, rijststroop, eieren
  3. Klop dit goed door elkaar met een garde
  4. Giet je banaan melk mengsel bij de droge ingrediënten en roer dit rustig maar goed door elkaar
  5. Schep je beslag in een klein met bakpapier bekleed cakeblik
  6. Bak je bananenbrood op 180 graden in 50 á 60 minuten gaar en bruin
Notes
  1. Als je wat bakpapier laat uitsteken kan je het brood makkelijk uit de vorm tillen
  2. Laat je bananenbrood 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt
  3. Het is moeilijk, maar probeer je bananenbrood helemaal af te laten koelen voor je hem gaat snijden
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Brood, Koolhydraatarm, Lunch, Ontbijt, Tussendoortjes Tags: bananen, beste bananenbrood ever, glutenvrij, glutenvrij bananenbrood, kidsproof, lactosevrij, rijstmelk, tarwevrij, werz 4 koren meel, zelf bananenbrood bakken

« Citroen Munt Ijsthee met Coolbear
FBS: Quesadilla’s van Marjolein »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer