Het lekkerste bananenbrood OOIT
2015-07-23 14:23:29
Yields 12
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr
Ingredients
- 200 gram Werz 4 koren meel volkoren
- 1 eetlepel lijnzaad, ongeveer 15 gram
- 2 theelepels baking soda, ongeveer 10 gram
- 1 theelepel vanille poeder of extract
- flinke snuf zout
- flinke snuf kaneel
- 4 overrijpe bananen
- 60 mililiter rijstmelk
- 50 gram rijststroop
- 4 eieren
Instructions
- Doe alle droge ingrediënten, de glutenvrije bakmix, lijnzaad, baking soda, vanille poeder, zout en kaneel in een grote beslagkom
- Prak de bananen in een kleinere kom en doe de rest van de natte ingrediënten erbij, de rijstmelk, rijststroop, eieren
- Klop dit goed door elkaar met een garde
- Giet je banaan melk mengsel bij de droge ingrediënten en roer dit rustig maar goed door elkaar
- Schep je beslag in een klein met bakpapier bekleed cakeblik
- Bak je bananenbrood op 180 graden in 50 á 60 minuten gaar en bruin
Notes
- Als je wat bakpapier laat uitsteken kan je het brood makkelijk uit de vorm tillen
- Laat je bananenbrood 15 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt
- Het is moeilijk, maar probeer je bananenbrood helemaal af te laten koelen voor je hem gaat snijden
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind