• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Herfst Muffins met Appel en Kaneel

Herfst Muffins met Appel en Kaneel

27 september 2016 door Kas Reageer

Ik hou ervan dat het nog donker is 's ochtends als de wekker gaat. Ik hou van de herfstgeur die je overal ruikt en hoe mooi Nederland wordt als de bladeren van de bomen gaan verkleuren. Rood, bruin geel oranje.. Elke straat wordt opeens een tafereel uit een magazine. Ik hou van de herfst. Het enige waar ik niet van hou is de regen die daarbij hoort.. Gelukkig heeft het hier nog niet veel geregend, behalve 's nachts.
rotterdam-herfst-in-museumpark-6611

Foto door: Dick Janssen

Wat ik helemaal geweldig vind is de geur van appels en kaneel :) Niet alleen in de herfst, ook in de zomer, winter en lente, maar het past wel beter bij dit seizoen. En ook niet alleen de geur, maar de smaak mag er ook wezen! Voor deze muffins mag je me dan ook wakker maken 's nachts. Ze zijn gewoonweg heerlijk. Hemel in je mond. Ik kan ze het beste vergelijken met mini appeltaartjes, zonder rozijnen ;) Deze muffins zijn lekker sappig en zacht, dit komt door de appels, maar ook omdat er olie én boter inzit, zelfs na twee dagen zijn ze nogsteeds heerlijk!
Heerlijk bij een bakkie koffie!
2016-09-27 08:58:37
Yields 12
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 250 gram spelt
  2. 2 theelepels bakpoeder
  3. 2 theelepels kaneel
  4. snuf gember
  5. snuf zout
  6. 175 gram appels
  7. theelepeltje citroensap
  8. 30 gram kokosolie, gesmolten
  9. 30 gram roomboter, gesmolten
  10. 1 eetlepel vanille extract, zelfgemaakt, of 1 theelepel extract, uit de winkel
  11. 50 gram kokosbloesemsuiker
  12. 1 groot ei
  13. 240 milliliter melkkefir
Topping
  1. 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  2. 1 flinke theelepel kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng het spelt, bakpoeder, kaneel, gember en zout in een beslagkom
  3. Snijd de appels in kleine blokjes en roer het citroensap erdoorheen om verkleuring te voorkomen
  4. Meng de gesmolten boter en kokosolie en doe deze samen met de vanille, de kokosbloesemsuiker, ei en melkkefir bij de appel stukjes
  5. Als laatste doe je het meel mengsel bij je appel ei zooi en roer dit door elkaar, niet overmixen
  6. Verdeel je beslagje over 12 muffin vormpjes en strooi wat kaneel suiker over de bovenkant
  7. Bak de muffins in 20 minuten gaar en bruin
Notes
  1. Heb je geen melkkefir in huis kun je dit vervangen door karnemelk, of zure melk
  2. Zure melk maak je door een flinke eetlepel, 15 gram, citroensap of appelazijn aan 240 milliliter melk toe te voegen en deze ongeveer 15 minuten te laten staan
  3. Kun je de muffins niet allemaal in een keer op en wil je ze graag bewaren, leg dan een vel keukenpapier eronder én erbovenop, zo voorkom je dat ze zompig worden
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten, Tussendoortjes Tags: appel, appel en kaneel muffins, ei, geraffineerde suiker vrij, gezonde muffins, herfst muffins, kaneel, kidsproof, kokosbloesemsuiker, lactosevrij, muffin recept, muffin recept met appel en kaneel, peuterproof, spelt, tarwevrij, vanille extract, zelf muffins bakken

« Perzik Ijsthee met Stevia
FBS: Haver Kokos Koek van Severien »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer