Foto door: Dick Janssen
Heerlijk bij een bakkie koffie!
2016-09-27 08:58:37
Yields 12
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
- 250 gram spelt
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- snuf gember
- snuf zout
- 175 gram appels
- theelepeltje citroensap
- 30 gram kokosolie, gesmolten
- 30 gram roomboter, gesmolten
- 1 eetlepel vanille extract, zelfgemaakt, of 1 theelepel extract, uit de winkel
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 1 groot ei
- 240 milliliter melkkefir
Topping
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 flinke theelepel kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het spelt, bakpoeder, kaneel, gember en zout in een beslagkom
- Snijd de appels in kleine blokjes en roer het citroensap erdoorheen om verkleuring te voorkomen
- Meng de gesmolten boter en kokosolie en doe deze samen met de vanille, de kokosbloesemsuiker, ei en melkkefir bij de appel stukjes
- Als laatste doe je het meel mengsel bij je appel ei zooi en roer dit door elkaar, niet overmixen
- Verdeel je beslagje over 12 muffin vormpjes en strooi wat kaneel suiker over de bovenkant
- Bak de muffins in 20 minuten gaar en bruin
Notes
- Heb je geen melkkefir in huis kun je dit vervangen door karnemelk, of zure melk
- Zure melk maak je door een flinke eetlepel, 15 gram, citroensap of appelazijn aan 240 milliliter melk toe te voegen en deze ongeveer 15 minuten te laten staan
- Kun je de muffins niet allemaal in een keer op en wil je ze graag bewaren, leg dan een vel keukenpapier eronder én erbovenop, zo voorkom je dat ze zompig worden
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind