• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Koekies / Half-om-Halfjes

Half-om-Halfjes

27 maart 2015 door Kas Reageer

Gisteren ben ik even naar de kringloop geweest, heerlijk vind ik dat. Snuffelen tussen al die spulletjes. Ik heb een weckpotje gekocht, van 350 milliliter, perfect overnight oats potje voor de jongens. Vinden ze zó lekker Ook heb ik een boek gevonden, een kookboek uit 1983, niet zo heel oud, maar oud genoeg. Het is niet echt een kookboek, meer een bakboek. Er staat vanalles in. Van amandelspijs tot zandkoekjes. En die heb ik vandaag gebakken. Lekker brosse half-om-halfjesDSC_0113
Vanille + chocolade = supercombi!
2015-03-27 18:44:06
Yields 30
Print
Prep Time
45 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 5 min
Prep Time
45 min
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 5 min
Ingredients
  1. 160 gram spelt
  2. theelepel bakpoeder
  3. 30 gram palmsuiker
  4. drupje vanille extract of schraapsel van een halve boon
  5. snuf zout
  6. 50 gram harde kokosolie
  7. 50 gram koude harde roomboter
  8. 1 eetlepel cacao
Instructions
  1. Doe het spelt, bakpoeder, palmsuiker en vanille bij elkaar in een beslagkom
  2. Snijdt de koude boter en kokosolie klein en doe bij je bloem mengsel
  3. Kneed snel tot een samenhangend deeg
  4. Verdeel het deeg in twee helften, kneed de eetlepel cacao door een van de twee
  5. Laat het deeg een kwartiertje in de koelkast bijkomen
  6. Rol de twee kleuren apart uit tot een rechthoek
  7. Probeer een van de twee zo heel mogelijk van het aanrecht af te krijgen en leg hem op de andere
  8. Druk lichtjes aan en rol het deeg strak op
  9. Leg het deeg nog een kwartiertje in de koelkast, dat snijdt beter
  10. Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer een centimeter
  11. Verwarm de oven voor op 180 graden
  12. Leg de koekjes op een met bakbapier bekleedde bakblik en bak ze in 20 minuten gaar
By Kas
Adapted from Het grote bakboek - 1983
Adapted from Het grote bakboek - 1983
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Recepten Tags: half-om-halfjes, zandkoekjes, zelf koekjes bakken

« TangZhong Spelt Soja Brood
Het ultieme zoetmiddel; Dadelpasta »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer