Vanille + chocolade = supercombi!
2015-03-27 18:44:06
Yields 30
Print
Voorbereiding
45 min
Kook/Baktijd
20 min
Totaal
1 hr 5 min
Ingredienten
- 160 gram spelt
- theelepel bakpoeder
- 30 gram palmsuiker
- drupje vanille extract of schraapsel van een halve boon
- snuf zout
- 50 gram harde kokosolie
- 50 gram koude harde roomboter
- 1 eetlepel cacao
Instructies
- Doe het spelt, bakpoeder, palmsuiker en vanille bij elkaar in een beslagkom
- Snijdt de koude boter en kokosolie klein en doe bij je bloem mengsel
- Kneed snel tot een samenhangend deeg
- Verdeel het deeg in twee helften, kneed de eetlepel cacao door een van de twee
- Laat het deeg een kwartiertje in de koelkast bijkomen
- Rol de twee kleuren apart uit tot een rechthoek
- Probeer een van de twee zo heel mogelijk van het aanrecht af te krijgen en leg hem op de andere
- Druk lichtjes aan en rol het deeg strak op
- Leg het deeg nog een kwartiertje in de koelkast, dat snijdt beter
- Snijd met een scherp mes plakjes van ongeveer een centimeter
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de koekjes op een met bakbapier bekleedde bakblik en bak ze in 20 minuten gaar
Adapted from Het grote bakboek - 1983
Adapted from Het grote bakboek - 1983
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Geef een reactie