• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / Glutenvrije Bakmix

Glutenvrije Bakmix

1 mei 2015 door Kas Reageer

Bij een kindje van een vriendin van me zijn kortgeleden een aantal allergieën vastgesteld. Om de zoektocht naar gepaste voeding voor haar iets makkelijker te maken, ben ik online op zoek gegaan naar de beste glutenvrije mix. Ik had natuurlijk ook zelf iets kunnen proberen, maar dit is zo nieuw voor mijI just don't want to mess up. Ik ben begonnen met het vergelijken van kant en klare mixen, je hebt o.a King Arthur, Bob's Red Mill, Orgran & Peak's én het lezen van recensies. Het blijkt dat de bakmix Bob's Red Mill niet zo in trek is, omdat de bonen de het eind product beïnvloed in smaak en zo had ik mijn eerste houvast.Wat eten Nederlanders het meeste? Brood. Tjakka. Dat was nummer twee. Vanaf dit punt hoopte ik dat het een makkie zou zijn.... "Finally... Gluten-Free bread that doesn't suck!" klinkt erg veelbelovend, toch?In het recept wordt gebruik gemaakt van cups en aangezien maismeel niet hetzelfde volume heeft als rijstmeel heb ik alles netjes afgewogen. De bakmix was zo klaar.... Het brood was iets moeilijker, en mislukte ook finaal. Helaas pindakaas, nog geen gluten vrij brood recept dus, maar dat gaat binnenkort veranderen!Update!Een 'normaal' glutenvrij brood heb ik nog niet gebakken, maar wel dit overheerlijke glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij bananenbrood!
Glutenvrije all around bakmix
2015-05-01 13:28:45
Yields 500
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Ingredients
  1. 175 gram zilvervliesrijst of bruin rijstmeel
  2. 135 gram tapioca
  3. 145 gram maismeel
  4. 30 gram wit rijstmeel
  5. 15 gram aardappelzetmeel
  6. 25 gram (5%) psylliumvezel/husk
Instructions
  1. Maal de zilvervliesrijst tot poeder, gebruik je meel dan kan je dit overslaan
  2. Weeg de rest van de ingrediënten af en mix het goed door elkaar
Notes
  1. Je kan ook xantaangom gebruiken in plaats van psylliumvezels
By Kas
Adapted from One Good Thing by Jillee
Adapted from One Good Thing by Jillee
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Raw, Recepten Tags: eivrij, glutenvrij, glutenvrije bakmix recept, lactosevrij, suikervrij, tarwevrij, zelf glutenvrij meel maken

« Balletjes van Oranje
Chocolade Chip Koekies met Havermout en Boekweit »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer