• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Frikadellenvlaai van Lianne

FBS: Frikadellenvlaai van Lianne

2 augustus 2016 door Kas 2 Reacties

De maand juli is alweer voorbij. Dat betekend maar een ding; FOODBLOGSWAP! Even snel opgezocht.. Dit wordt de 15de keer dat ik meedoe! Jeetje, ik wist zelf niet eens hoe vaak ik mezelf al heb opgegeven. Vijftien keer, dat is geen kattenpis! De bedoeling van de foodblogswap is simpel. Je geeft jezelf op, krijgt een website van een andere foodie toegewezen, kiest iets van zijn of haar website en maakt dit recept en geeft je eigen twist eraan.Aangezien ik op het laatste moment een kans kreeg om er met de jongens tussenuit te gaan, ben ik deze maand te laat met mijn recept. Sorry!Deze maand kreeg ik de website van Lianne toegewezen; De Zoetekauw. Dat klinkt lekker zoet in mijn oren! Een website naar mijn hartje Lisanne houdt van bakken, chocolade en koekies, net als ik! Je vindt er hartstikke lekkere recepten zoals chocolade fudge, karamel brownies en pesche dolci, zoete perziken met chocolade vulling. Iets kiezen van Lianne's website was lastig, eerlijk gezegd. Niet omdat ik niet wist wat ik moest kiezen, maar omdat ik alles wel wilde maken!... Ik wist niet wat ik moest kiezen dus Nadat ik Lianne's website had gecheckt, ben ik ook meteen haar Twitter gaan volgen en daar zag ik dit voorbij komen:

Ik maakte gisteren tiramisutaart en banoffee en ze zijn lekker!

— De Zoetekauw (@de_zoetekauw) 9 juli 2016
Natuurlijk begon ik meteen te kwijlen bij de gedachte aan de banoffee taart. Lianne zou hem in juli online plaatsen, maar ik was bang dat mijn recept dan pas in week twee van augustus online zou komen, aangezien ik al erg laat was, dus besloot ik van de week nog een kijkje te nemen op haar website. En daar stond 'ie dan... De frikandellenvlaai! De jongens zijn gek op frikadel, dus mijn keuze was snel gemaakt!Ik heb de tarwebloem vervangen door spelt en de suiker door een beetje honing. Ook heb ik de verhoudingen zo goed als verdubbeld, omdat ik een grotere taartvorm heb gebruikt als Lianne. Dit recept is goed voor een taartvorm van 30 centimeter. Meer heb ik er niet aan veranderd, want volgens mij is hij zo gewoon perfect. Niks meer aan doen dus!


Frikandel, maar dan anders!
2016-08-02 23:36:50
Print
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
45 min
Total Time
2 hr 15 min
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
45 min
Total Time
2 hr 15 min
Ingredients
  1. 380 gram spelt
  2. 8 gram gist
  3. een eetlepel honing
  4. flinke snuf zout
  5. 2 eieren
  6. 60 gram roomboter
  7. 150 milliliter (plantaardige)melk
  8. 15 ontdooide frikadellen
  9. 1 ui
  10. curry naar smaak
Vlaaideeg
  1. Doe de spelt, gist en zout in een kom
  2. Klop het ei los met de honing
  3. Doe de helft van het ei bij je speltmix, bewaar de rest om de vlaai mee te bestrijken
  4. Smelt de boter au bain marie en doe deze, samen met de melk, bij de rest van de ingrediënten.
  5. Kneed dit alles tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen in een afgedekte kom
  6. Leg een vel bakpapier op de bodem van je taartbodem en zet de rand vast
  7. Smeer de rand van je taartbodem in met wat roomboter of kokosolie en 'plak' hier wat bakpapier tegenaan
  8. Kneed je deeg na het rijzen opnieuw, zo haal je de lucht uit het deeg
  9. Gebruik twee derde om de bodem te bekleden en prik er wat gaatjes in
  10. Bewaar de rest van je deeg voor op de bovenkant
Vulling
  1. Snijd de frikandellen in vieren en snipper het uitje
  2. Verdeel de stukjes frikandel, uitjes en de curry over de bodem
  3. Rol het restje deeg uit tot een lap en snijd deze in repen en leg deze kruislings over de vlaai
  4. Snijd de restjes er netjes vanaf en bestrijk het geheel royaal met het resterende ei, zodat de bovenkant mooi bruin wordt
  5. Bak de frikadellenvlaai 45 minuten op 200 graden
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Ongezond!, Overige, Recepten Tags: curry, de zoetekauw, ei, foodblogswap, foodblogswap juli 2016, frikadel, frikadel taart, frikadel vlaai, frikadellenvlaai, frikadellenvlaai van Lianne, hartige taart, honing, roomboter, taart met frikadel, uitjes, vlaaideeg

« zelfgemaakte Kers met Kokos Fruitijsjes
koolhydraatarme Rookkaas Crackers »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

2 reacties op “FBS: Frikadellenvlaai van Lianne”

  1. Lianne schreef:
    4 augustus 2016 om 17:42

    Leuk verhaaltje er ook bij Kas! We kunnen toch nog wel een keer bakken van elkaars blog, dan hebben we een nieuwe kans. Tof dat je kids de frikandellenvlaai ook zo’n succes vonden.

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      5 augustus 2016 om 10:30

      Misschien aan Daisy vragen of we volgende maand nog een keertje mogen Ik ga de vlaai van de week nog een keer bakken, als verassingstaartje voor mijn frikadellen-lover-neefje zijn verjaardag!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer