Tortillataart van Marloes
2015-10-28 22:01:35
Serves 4
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
- 5 medium tortilla vellen
- 500 gram gehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 blikje mais
- 1 grote ui
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel uipoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf zout
- 1 bol mozarella
- 300 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olie
Instructions
- Snijd de ui in blokjes, fruit deze en rul het gehakt
- Doe het blik tomatenblokjes erbij en laat even borrelen tot het sap ietwat verdampt is
- Doe de bonen, mais en alle kruiden erbij
- Vet een (kleine) taartvorm in met olie en leg een tortilla vel op de bodem
- Schep hier een soeplepel van je gehakt mengsel op en top met geraspte kaas en mozarella
- Herhaal de lagen tot alle vellen op zijn, eindig met een laag saus
- Bedek de bovenkant met een flinke laag kaas en mozarella
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart 15 รก 30 minuten tot de kaas mooi gekleurd en gesmolten is
- Laat je taart even 'bijkomen' voor je de buitenring van de vorm verwijderd
Notes
- Je kan het gehakt vervangen door kip, is ook hartstikke lekker!
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
En dan nog ook eens zoveel kaas. After dinnerdip alert! Dat van geen tijd hebben is heel herkenbaar. Ik skip november ook even.
I KAAS! Die after dinnerdip heb ik daar wel voor over Hij was heeeeerlijk Marloes!