• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / FBS: Tortillataart van Marloes

FBS: Tortillataart van Marloes

28 oktober 2015 door Kas 2 Reacties

Dit is voorlopig de laatste foodblogswap waar ik aan mee doe. Waarom? Omdat ik er gewoonweg geen tijd voor heb. Deze maand ben ik al aan de late kant, mijn jongens zijn een paar dagen flink ziek geweest en als klapper op de vuurpijl hebben ze mij ook aangestoken. Volgende maand is mijn oudste jarig en daarna komt heel het december gebeuren.Deze maand kreeg ik de blog spruitjes zijn niet vies van Marloes toegewezen. Marloes is 26, woont in Utrecht en is gelukkig getrouwd. Op haar blog vind je alles wat haar verbaasd, aan het lachen maakt, lekker eten en allerhande gezelligheid. Ik twijfelde tussen Marloes haar zapiekanka en tortillataart... Het is de laatste geworden Ik heb wel een beetje vals gespeeld... Ik heb namelijk een pak tortilla's van de Appie gebruikt, in plaats van ze zelf maken van spelt. De taart was heerlijk, maar ik heb het geweten. Kas en tarwe is gewoon geen goede combinatie
Tortillataart van Marloes
2015-10-28 22:01:35
Serves 4
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 5 medium tortilla vellen
  2. 500 gram gehakt
  3. 1 blikje tomatenblokjes
  4. 1 blikje zwarte bonen
  5. 1 blikje mais
  6. 1 grote ui
  7. 2 theelepels paprikapoeder
  8. 1 theelepel oregano
  9. 1 theelepel uipoeder
  10. snuf knoflookpoeder
  11. snuf zout
  12. 1 bol mozarella
  13. 300 gram geraspte kaas
  14. 1 eetlepel olie
Instructions
  1. Snijd de ui in blokjes, fruit deze en rul het gehakt
  2. Doe het blik tomatenblokjes erbij en laat even borrelen tot het sap ietwat verdampt is
  3. Doe de bonen, mais en alle kruiden erbij
  4. Vet een (kleine) taartvorm in met olie en leg een tortilla vel op de bodem
  5. Schep hier een soeplepel van je gehakt mengsel op en top met geraspte kaas en mozarella
  6. Herhaal de lagen tot alle vellen op zijn, eindig met een laag saus
  7. Bedek de bovenkant met een flinke laag kaas en mozarella
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart 15 รก 30 minuten tot de kaas mooi gekleurd en gesmolten is
  9. Laat je taart even 'bijkomen' voor je de buitenring van de vorm verwijderd
Notes
  1. Je kan het gehakt vervangen door kip, is ook hartstikke lekker!
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten Tags: foodblogswap, foodblogswap oktober 2015, spruitjeszijnnietvies, tortillataart

« Hersenvocht met Oogballen
Kruidnootjes »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

2 reacties op “FBS: Tortillataart van Marloes”

  1. Marloes schreef:
    30 oktober 2015 om 20:13

    En dan nog ook eens zoveel kaas. After dinnerdip alert! Dat van geen tijd hebben is heel herkenbaar. Ik skip november ook even.

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      1 november 2015 om 12:30

      I KAAS! Die after dinnerdip heb ik daar wel voor over Hij was heeeeerlijk Marloes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer