Probiotische Panna Cotta
2015-09-27 17:49:43
Serves 4
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 20 min
Ingredients
- 250 milliliter melkkefir yoghurt
- 250 milliliter slagroom
- half vanillestokje
- 4 blaadjes gelatine
- 1 eetlepel rijststroop
- 1 eetlepel rauwe honing
Instructions
- Week de blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Schep de kefir in een steelpannetje en giet de slagroom erbij
- Verwarm het geheel op middelhoog vuur, niet heter dan 40 graden
- Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit, doe dit samen met het stokje zelf en de rijststroop in het pannetje
- Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze een voor een erbij, blijf roeren tot de gelatine is opgelost
- Haal pannetje van het vuur en laat even afkoelen voordat je de rauwe honing erbij doet
- Schenk je mengsel in vier glazen, stortbare vormpjes of silliconen cupcake vormpjes en laat afkoelen
- Zet de panna cotta na het afkoelen in de koelkast en laat de gelatine minimaal drie uur zijn werk doen
Notes
- Je kan de kefir vervangen met een gelijk deel Griekse yoghurt of slagroom
- Let op dat je de boel niet te heet laat worden, dan maak je de probiotica in de kefir kapot
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
He wat leuk dat je een veel gezondere versie van de pannacotta hebt gemaakt! Ga ik ook eens proberen binnenkort!