• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Overige / FBS: Panna Cotta van Anne-Marie

FBS: Panna Cotta van Anne-Marie

27 september 2015 door Kas 1 Reactie

September loopt ten einde, nog een paar dagen te gaan. Nog net op het nippertje om een foodblog te posten voor de swap. Deze maand kreeg ik de blog van Anne-Marie toegewezen. Op My Happy Kitchen schrijft ze onder het motto 'zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas'.Op Anne-Marie's website vind je een breed scala aan recepten. Van simpele voorgerechtjes tot volledige hoofdgerechten. Daarnaast vind je er lekkere snoeppies en drankjes. Mijn oog viel als eerste op de banoffee pie, maar aangezien het veel tijd kost en ik al aan de late kant ben heb ik niet voor dit recept gekozen... Maar ik ga hem zeker maken binnenkort! Ik heb gekozen voor de panna cotta, met een lekkere kwak aardbeien chia fruitspread... Heerlijk En omdat er kefir inzit, issie ook nog probiotisch!In dit recept maak ik gebruik van kefir yoghurt, heb je dit niet in huis of geen zin om te maken kan je het vervangen met Griekse yoghurt of slagroom. Het recept van de aardbeien chia fruitspread kun je hier vinden.
Probiotische Panna Cotta
2015-09-27 17:49:43
Serves 4
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 20 min
Ingredients
  1. 250 milliliter melkkefir yoghurt
  2. 250 milliliter slagroom
  3. half vanillestokje
  4. 4 blaadjes gelatine
  5. 1 eetlepel rijststroop
  6. 1 eetlepel rauwe honing
Instructions
  1. Week de blaadjes gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Schep de kefir in een steelpannetje en giet de slagroom erbij
  3. Verwarm het geheel op middelhoog vuur, niet heter dan 40 graden
  4. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit, doe dit samen met het stokje zelf en de rijststroop in het pannetje
  5. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze een voor een erbij, blijf roeren tot de gelatine is opgelost
  6. Haal pannetje van het vuur en laat even afkoelen voordat je de rauwe honing erbij doet
  7. Schenk je mengsel in vier glazen, stortbare vormpjes of silliconen cupcake vormpjes en laat afkoelen
  8. Zet de panna cotta na het afkoelen in de koelkast en laat de gelatine minimaal drie uur zijn werk doen
Notes
  1. Je kan de kefir vervangen met een gelijk deel Griekse yoghurt of slagroom
  2. Let op dat je de boel niet te heet laat worden, dan maak je de probiotica in de kefir kapot
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Overige, Recepten, Toetje Tags: aardbeien chia fruitspread, foodblogswap, foodblogswap september, gezond toetje, kefir panna cotta, melkkefir, melkkefir yoghurt, myhappykitchen, panna cotta melkkefir, probiotische panna cotta, vanille

« Kombucha – Tweede Fermentatie
Doe-het-zelf Marshmallow Fluff »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Eén reactie op “FBS: Panna Cotta van Anne-Marie”

  1. Anne-Marie schreef:
    27 september 2015 om 17:14

    He wat leuk dat je een veel gezondere versie van de pannacotta hebt gemaakt! Ga ik ook eens proberen binnenkort!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer