Hartige snack, lekker voor tussendoor
2016-05-25 13:38:07
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
- 240 gram spelt
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- mespunt knoflookpoeder
- 50 gram koude roomboter, in blokjes
- 120 milliliter rijstmelk
- 60 gram geraspte oude kaas en/of cheddar
- arachideolie
- grof zeezout *optioneel
- chili vlokken *optioneel
- maanzaad *optioneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng je spelt met het bakpoeder, zout, cayennepeper, paprikapoeder en knoflookpoeder
- Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg
- Voeg de rijstmelk en geraspte kaas erbij en kneed tot een stevige deegbal
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm dikte
- Snijd het deeg in vierkanten van ca. 3x3 cm of steek er rondjes uit
- Prik in elk vierkantje wat gaatjes met een vork
- Leg de koekies op een met bakpapier bekleed bakblik
- Bestrijk de kaaskoekies met arachideolie en bestrooi met het zeezout en eventueel wat chili vlokken of maanzaad
- Bak de kaaskoekjes in 20 minuten gaar en bruin
- Laat ze afkoelen op een rooster voor je ze serveert
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Hoi Kas,
Ik zie de post nu pas! Leuk dat je dit recept hebt gekozen!
Ben erg benieuwd naar de foto’s van de volgende lading koekjes!