Chocolade fudge taart zonder mosterd
2016-04-13 20:00:34
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr
Ingredients
- 100 gram Schär digestive, of andere koekjes
- 100 gram Semper Kex Maria, of andere koekjes
- 100 gram roomboter, gesmolten
- een theelepel vanille poeder, of extract
- een eetlepel kokosbloesemsuiker
- 397 gram gecondenseerde melk (een blik)
- 2 eetlepels hele sterke koffie
- 125 gram pure chocolade
- 125 gram melkchocolade
- 25 gram roomboter
Instructions
- Hak de koekjes in de keukenmachine tot kruimel en roer de gesmolten boter er goed doorheen
- Schep je mengsel in een ingevette taartvorm, verdeel het gelijk en druk aan
- Zet de taartvorm een minuut of 10 in de koelkast
- Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje samen met de koffie, chocolade en roomboter
- Goed blijven roeren tot de chocolade en roomboter gesmolten zijn en je een egale massa hebt
- Schenk het chocolade mengsel op de bodem en laat 1 á 2 uur in de koelkast uitharden
Notes
- Als de taart goed stevig is kun je hem bestrooien met cacao poeder, als je dit lekker vind
- Je kan de taart het makkelijkst snijden als je het mes even warm hebt gemaakt onder de kraan
- Snijd niet té grote stukken, ik weet dat het verleidelijk is, deze taart vult enorm!
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind