• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Toetje / FBS: Blondies van Johanneke

FBS: Blondies van Johanneke

29 april 2016 door Kas 1 Reactie

Het is alweer bijna mei. Al zou je dat niet denken als je uit het raam kijkt. Guur weer, harde wind, hagel en regen... Daar wordt ik niet echt vrolijk van. Weet je waar ik wel vrolijk van wordt? De foodblogswap! Deze maand kreeg ik de blog: 'Bijna net zo lekker als thuis' van Johanneke toegewezen. Johanneke blogt over wat zij thuis allemaal klaarmaakt. Ze is van alle markten thuis en heeft voor ieder wat wils. Chutneys, quiches, stamppotten, vlees en vis gerechten, soepjes, sausjes, sapjes en drankjes, taarten, hartig en zoet, noem maar op! Haar blog bestaat al hartstikke lang. De berichten gaat helemaal terug naar 2009. Ze heeft meer dan 1200 recepten! Iets uitkiezen van haar website vond ik ook erg lastig. Er is zoveel keus!Uiteindelijk ben ik gegaan voor een receptje uit 2012. Johanneke's sinaasappel hazelnoot blondies. Ik maak geregeld brownies, een blondie had ik nog nooit gemaakt. Ik heb gekozen voor de combinatie witte chocolade van Damhert, zelfgemaakt sinaasappel extract en amandelen. Het idee alleen al doet mij watertanden! Denk niet dat het moeilijk is door het aantal stappen die je ziet, het is echt een makkelijk recept. En zeker de moeite waard! Het resultaat is een overheerlijke, zoete blondie... De structuur doet mij denken aan cake. Hele lekkere cake. Ik weet niet of dit de bedoeling is eerlijk gezegd, mijn brownies zijn altijd klef. Misschien dat ik mijn brownie recept binnenkort omtover in een zompige blondie.Maar ik geniet nu eerst van deze Ik heb al drie stukken op! Shhttt! Niet verder vertellen!
DSC_1543
DSC_1546
20160429_151722
Blondie made in Heaven!
2016-04-28 23:21:26
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 biologische sinaasappel
  2. 2 eieren
  3. 2 eetlepels sinaasappel extract
  4. 50 gram palmsuiker
  5. twee eetlepels honing
  6. 100 gram witte chocolade in kleine blokjes
  7. 100 gram roomboter
  8. 200 gram spelt
  9. 1,5 theelepel baking soda
  10. snuf zout
  11. 50 gram amandelen, grof gehakt
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Boen de sinaasappel goed schoon rasp de oranje schil eraf
  3. Schil de sinaasappel, trek de partjes eruit, zonder vlies, en vang het sap op
  4. Klop de eieren met het extract, palmsuiker en honing in ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel
  5. Smelt ondertussen de chocolade en roomboter au bain marie en doe de rasp erbij
  6. Zijn je sinaasappel partjes nog niet klein, maak ze dan klein en meng dit met het opgevangen sap en je ei-suiker mengsel
  7. Doe nu je chocoladeboter erbij en de helft van de amandelen
  8. Mix de droge ingrediënten, spelt, baking soda en zout
  9. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer het voorzichtig doorelkaar, niet overmixen!
  10. Giet je beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de overgebleven amandelen op de bovenkant
  11. Bak de blondie in 30 minuten gaar en bruin
Notes
  1. Waarom een biologische sinaasappel? Bio sinaasappels worden niet zo zwaar bespoten als niet bio, dit is erg belangrijk als je de schil gaat verwerken in een recept
By Kas
Adapted from Bijna net zo lekker als thuis
Adapted from Bijna net zo lekker als thuis
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Toetje, Tussendoortjes Tags: amandelen, bijna net zo lekker als thuis, bijnanetzolekkeralsthuis.nl, blondie, blondie met speltbloem, blondies van johanneke, foodblogswap, foodblogswap april 2016, honing, johanneke, kokosbloesemsuiker, palmsuiker, roomboter, sinaasappel, sinaasappel extract, sinaasappel rasp, spelt, witte chocolade

« Leuke Labeltjes om te Printen!
Droge velletjes en Giftige Crèmepjes »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Eén reactie op “FBS: Blondies van Johanneke”

  1. Johanneke schreef:
    29 april 2016 om 17:46

    Hi, jij hebt lekker lopen zoeken in het archief. Leuk. Die blondies moet ik ook maar weer eens maken. Groeten Johanneke

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer