Blondie made in Heaven!
2016-04-28 23:21:26
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
- 1 biologische sinaasappel
- 2 eieren
- 2 eetlepels sinaasappel extract
- 50 gram palmsuiker
- twee eetlepels honing
- 100 gram witte chocolade in kleine blokjes
- 100 gram roomboter
- 200 gram spelt
- 1,5 theelepel baking soda
- snuf zout
- 50 gram amandelen, grof gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Boen de sinaasappel goed schoon rasp de oranje schil eraf
- Schil de sinaasappel, trek de partjes eruit, zonder vlies, en vang het sap op
- Klop de eieren met het extract, palmsuiker en honing in ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel
- Smelt ondertussen de chocolade en roomboter au bain marie en doe de rasp erbij
- Zijn je sinaasappel partjes nog niet klein, maak ze dan klein en meng dit met het opgevangen sap en je ei-suiker mengsel
- Doe nu je chocoladeboter erbij en de helft van de amandelen
- Mix de droge ingrediënten, spelt, baking soda en zout
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer het voorzichtig doorelkaar, niet overmixen!
- Giet je beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel de overgebleven amandelen op de bovenkant
- Bak de blondie in 30 minuten gaar en bruin
Notes
- Waarom een biologische sinaasappel? Bio sinaasappels worden niet zo zwaar bespoten als niet bio, dit is erg belangrijk als je de schil gaat verwerken in een recept
Adapted from Bijna net zo lekker als thuis
Adapted from Bijna net zo lekker als thuis
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Hi, jij hebt lekker lopen zoeken in het archief. Leuk. Die blondies moet ik ook maar weer eens maken. Groeten Johanneke