Lekkere soep, vers van de pers
2016-06-09 09:24:57
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
- Een scheut arachideolie of andere olie
- 1 grote ui
- 2 grote aardappelen
- een kilo bloemkool
- 2 liter groente of kippenbouillon
- peper en zout
- 100 milliliter ONgeklopte slagroom
- 75 gram geraspte kaas
- bieslook om te garneren
Instructions
- Snijd de ui en bak hem glazig in wat olie
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Hak de bloemkool in stukken
- Zet een grote pan op het vuur met daarin de groente of kippenbouillon
- Doe de ui, bloemkool en aardappelen erbij, peper en zout naar smaak
- Laat een kwartiertje koken, tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn
- Haal de staafmixer erdoorheen tot je een egale soep hebt en zet het vuur uit
- Weeg de ONgeklopte slagroom af en meng er een paar eetlepels hete soep doorheen
- Giet de slagroom bij de soep, terwijl je hem nog even mengt met de staafmixer
- Garneer de soep met kaas en bieslook
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind