• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Bloemkoolsoep van Marjolein

FBS: Bloemkoolsoep van Marjolein

23 juni 2016 door Kas Reageer

Ja, ik doe deze maand weer mee met de foodblogswap. Ik tik deze keer niet aan einde van de maand, eerder het begin. Al mag ik dit recept nog niet delen, het is in ieder geval al klaar Deze maand kreeg ik de blog toegewezen van Marjolein van Kook Eet Deel. Marjolein houdt van koken, iets waar ik niet zo dol op ben. Als ik in de keuken sta, raak ik elke keer bijna in paniek, bang dat het eten aanbakt, dat het flauwtjes smaakt of dat ik het gewoon ronduit verpest. Daarom bak ik liever, koekies enzo. Marjolein daarentegen, is van alle markten thuis. Heel eerlijk gezegd heb ik deze keer niet de recepten index doorgespit. Ik had trek in soep. Niet een beetje trek, maar een obsessieve trek. Het eerste recept dat naar boven komt als je zoekt op 'soep' is bloemkoolsoep met kerrie... Ohhhhh Volgens mijn buik was er een grote kans dat het heel lekker zou zijn en moest ik het ook direct maken. Mijn buik is de baas hier, dus ging ik op zoek naar de ingrediënten. Marjolein gebruikt groentebouillon in haar recept. De meeste blokjes en poeders bevatten gistextract, dat ook bekend staat als mononatriumglutamaat, MSG, ve-tsin of E621. Mijn lichaam kan hier écht niet tegen. De allergische reactie die ik krijg van gistextract is wel 1000x erger dan tarwe. Dit is serieuze shizzle. Echt. Je wil niet in mijn buurt zijn als ik iets heb gegeten met deze troep erin Dus zat er niets anders op dan de fiets te pakken. Op naar de eerste de beste winkel in de buurt; Albert Heijn. Gelukkig is het niet zó ver weg. Als ik een paar boodschapjes moet doen ben ik meestal in een kwartier op en neer. Jammer genoeg hadden ze geen gistvrije bouillon. Volgende winkel, de Plus. Die zit ook in de buurt, ongeveer 500 meter verder. Geen bouillon... Volgende winkel, Jumbo. Drie kilometer verder dan de Appie. Daar zag ik een potje staan. Jammer genoeg zat er een andere smaakversterker in het veuls te dure en veuls te kleine potje, wilde ik de poging niet wagen. Next. De G&W winkel, drie en een halve kilometer verwijderd van de Jumbo. Daar moeten ze het gewoon hebben. Helaas pindakaas... Laatste poging, laatste winkel, de Tuinen. Hebben ze het hier niet, moet ik online gaan kijken. Dat betekend geen soep vandaag Dus ik sprong weer op de fiets... Twee kilometer... Ik stapte, al een beetje chagrijnig, bij de Tuinen naar binnen. YES! Daar zag ik 'm staan. Een pot groentebouillon van het merk Marigold. Geen gist. Jippie!!! Hup weer naar huis! Ik heb de laatste vijf kilometer naar huis geracet, maar het was al te laat om de soep te maken... Raad maar eens wat de volgende dag om acht uur in de morgen aan het doen was. Juist. Bloemkoolsoep maken!Ik heb Marjolein's recept flink aangepast. Ik heb geen kerrie gebruikt en een handjevol ingrediënten toegevoegd. En de soep was heeeeerlijk! Deze blijft erin, echt waar. Hij was zo lekker dat ik om half elf 's avonds besloot nog een bakkie te nemen!
Lekkere soep, vers van de pers
2016-06-09 09:24:57
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. Een scheut arachideolie of andere olie
  2. 1 grote ui
  3. 2 grote aardappelen
  4. een kilo bloemkool
  5. 2 liter groente of kippenbouillon
  6. peper en zout
  7. 100 milliliter ONgeklopte slagroom
  8. 75 gram geraspte kaas
  9. bieslook om te garneren
Instructions
  1. Snijd de ui en bak hem glazig in wat olie
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  3. Hak de bloemkool in stukken
  4. Zet een grote pan op het vuur met daarin de groente of kippenbouillon
  5. Doe de ui, bloemkool en aardappelen erbij, peper en zout naar smaak
  6. Laat een kwartiertje koken, tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn
  7. Haal de staafmixer erdoorheen tot je een egale soep hebt en zet het vuur uit
  8. Weeg de ONgeklopte slagroom af en meng er een paar eetlepels hete soep doorheen
  9. Giet de slagroom bij de soep, terwijl je hem nog even mengt met de staafmixer
  10. Garneer de soep met kaas en bieslook
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koolhydraatarm, Lunch, Overige, Recepten Tags: aardappel, bieslook, bloemkool, bloemkoolsoep, bloemkoolsoep met kaas en bieslook, foodblogswap, foodblogswap juni 2016, gistvrij, kaas, kidsproof, koken zonder zakjes, kook eet deel, kookeetdeel.nl, marigold biologisch vegetarisch bouillonpoeder, marjolein, MSG vrij, peuterproof, puur natuur, slagroom, soep, soep zonder pakjes en zakjes, ui, zelf soep maken

« Rozijnen Pasta
Gezondere Gummy Beertjes »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram has returned invalid data.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer