• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Koekies / FBS: Arretje Nof van Marjolein

FBS: Arretje Nof van Marjolein

29 februari 2016 door Kas Reageer

Het is weer tijd voor de foodblogswap! Deze maand kreeg ik de blog equileven.nl toegewezen. Deze foodblog kende ik al. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik iets van Marjolein's website mag uitkiezen. Kunnen jullie je die lekkere quesadilla's nog herinneren die ik vorig jaar heb gemaakt? Juist, die waren van Marjolein Iets uitkiezen was een makkie. Mijn oog viel meteen op een lekker uitziend chocolade-achtig-ding. Vorig jaar stond het Arretjescake met koffie recept nog niet op haar website, anders had ik dat wel gemaakt ;) Het orginele arretjescake recept is van Calvé, dat heel vroeger "Nederlandsche Oliefabriek" heette. Ze maakten in die tijd geen pindakaas, maar vet. Het begon allemaal in 1884, met slaolie van aardnoten. Daarna volgde Delfia frituurvet, gemaakt van kokos en Delfrite, een soort margarine en als later kwam daar mayonaise bij. In 1898 fuseerde de Nederlandse Oliefabriek met het Franse bedrijf van de gebroeders Emmanuel en George Calvé en veranderde de naam in Nederlandsche Oliefabriek NOF Calvé-Delft. NOF bracht verschillende promotie en receptenboekjes uit. Met in de hoofdrol het stipfiguurtje Arretje Nof. Vandaar de naam, Arretjescake Pas in 1948 kwamen ze op het idee om pindakaas te maken trouwens!In het recept van Calvé wordt een godsvermogen aan suiker gebruikt én rauwe eieren. Marjolein gebruikt dit gelukkig niet, maar ze heeft wel een flinke eetlepel Nutella in haar Arretjescake verwerkt. Dit is meteen aanpassing nummer 1, Nutella komt er hier niet in ;) Oordeel van het testpanel: Hij is Lekker*!*Geen tiepfout, deze 'cake' verdient Lekker met een hoofdletter! 
Lekkere voor bij de koffie!
2016-02-25 13:39:33
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
4 hr
Ingredients
  1. 200 gram koekjes naar keuze
  2. 75 gram roomboter
  3. 175 gram pure chocolade
  4. 1 flinke eetlepel rauwe cacao
  5. 1 flinke eetlepel honing
Instructions
  1. Breek de koekjes in stukjes, niet te klein
  2. Doe de roomboter in een pannetje en smelt deze op laag vuur
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe deze bij de boter, blijven roeren!
  4. Als de boter en chocolade gesmolten zijn zet je het vuur uit
  5. Doe de honing, cacao en (hete) koffie erdoorheen
  6. Roer tot je een egale massa hebt
  7. Voeg de koekjes, inclusief kruimels, bij het chocolademengsel.
  8. Goed roeren, totdat alle koekjes helemaal bedekt zijn met chocolade
  9. Schenk het geheel in een met bakpapier bekleed cakeblik en laat dit 4 uur opstijven in de koelkast
  10. Til het chocolade 'blok' uit het bakblik en snijd met een warm scherp mes in plakken of blokjes
Notes
  1. Bewaar de Arretje Nof rotsjes in de koelkast, anders heb je kans dat hij smelt
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Tussendoortjes Tags: arretje nof, arretje nof cake van marjolein, arretjes cake recept, arretjescake, arretjescake recept, chocolade, equileven.nl, foodblogswap, foodblogswap februari 2016, roomboter, speltkoekjes

« Knapperige Lijnzaad Crackers
Doe-het-zelf Vanille Extract »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer