• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / Fizzy Aardbei Limonade

Fizzy Aardbei Limonade

1 juni 2015 door Kas 2 Reacties

Vandaag ga ik jullie vertellen over 'lacto-fermentatie'. De meeste mensen denken aan bier of wijn bij het ​​horen van de term fermentatie. Bepaalde gisten worden gebruikt om de suikers in druivensap om te zetten in alcohol. Bij lacto-fermentatie zijn het bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de fermentatie, namelijk Lactobacillus.Jullie weten ondertussen dat je met waterkefir gefermenteerd drinken kan maken en met melkkefir gefermenteerde 'yoghurt', of zachte 'kaas'. Ook heb ik jullie verteld dat je zelf proteïne poeder kan maken van de whey die je overhoudt nadat je melkkefir hebt laten uitlekken.Maar wist je al dat je een overheerlijk vruchtensapje kan maken van aardbeien, suiker, water en whey? Nu wel dus! In tegenstelling tot commerciële limonade, bevat deze limonade enzymen en probiotica. Bovendien bevat je eindproduct minder suiker omdat de bacteriën zich voeden met de suiker. Dus hoe langer je de limonade laat fermenteren, hoe minder suiker erin zit
Limonade zonder zorgen!
2015-06-01 11:48:25
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
48 min
Total Time
48 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
48 min
Total Time
48 hr
Ingredients
  1. 250 gram diepvries aardbeien
  2. 100 gram palmsuiker of rietsuiker
  3. 1 liter water
  4. 75 milliliter kefir whey
Instructions
  1. Doe het water, suiker en aardbeien in een pan en breng aan de kook
  2. Laat op laag vuur een half uurtje pruttelen, totdat alle suiker is opgelost
  3. Haal de pan van het vuur en laat je suiker-aardbeien sap afkoelen tot kamertemperatuur
  4. Ik prak de aardbeien nog even met een aardappelstamper om alle smaakjes eruit te halen
  5. Filter de aardbeien uit je limonade
  6. Giet je suiker-aardbeien sap in een weckpot en doe de whey erbij
  7. Laat het mengsel ongeveer 48 uur fermenteren, buiten de koelkast, afgedekt met een zakdoek, koffiefilterzakje of iets anders in die trend
  8. Is de smaak hoe je hem wil hebben, zet je pot dan in de koelkast om het fermentatieproces te stoppen
Notes
  1. Je kan zien dat het fermentatie proces is begonnen doordat er kleine bubbeltjes in je limonade ontstaan
  2. Is je limonade klaar, zet hem dan afgesloten in de koelkast
  3. Vergeet niet elke dag je weckpot/fles te ontluchten, i.v.m ontploffingsgevaar
By Kas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Recepten, Sapjes en Drankjes, Tussendoortjes Tags: gefermenteerde limonade maken, gezonde limonade, kidsproof, limonade recept, peuterproof, zelf gezond drinken maken

« Mini Popcorn Repen met Cranberry
Levine’s Rozijnenbrood »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

2 reacties op “Fizzy Aardbei Limonade”

  1. Anne Yspeert schreef:
    13 februari 2017 om 13:55

    Even om onduidelijkheid weg te nemen: als je limonade eenmaal klaar is en je hebt het in flessen in de koelkast staan, dan is het toch niet meer nodig iedere dag te ontluchten? Als ik je goed begrijp stopt het fermentatieproces bijna helemaal als de drank gekoeld bewaard wordt?
    Bedankt trouwens voor je geweldige site en heel handige tips en tricks!
    Anne

    Beantwoorden
    • Kas schreef:
      23 februari 2017 om 09:43

      Het fermentatie proces stopt inderdaad maar er kan nog koolzuur opbouwen in de fles, waardoor het ontploffingsgevaar aanwezig blijft. Dat weet ik uit ervaring toevallig haha! Ik zou hem toch af en toe even ontluchten. Bedankt voor je lieve compliment! Die krijg ik niet zo vaak

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

Copyright © 2021 Koekies! enzo on the Foodie Pro Theme

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer