Limonade zonder zorgen!
2015-06-01 11:48:25
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
48 min
Total Time
48 hr
Ingredients
- 250 gram diepvries aardbeien
- 100 gram palmsuiker of rietsuiker
- 1 liter water
- 75 milliliter kefir whey
Instructions
- Doe het water, suiker en aardbeien in een pan en breng aan de kook
- Laat op laag vuur een half uurtje pruttelen, totdat alle suiker is opgelost
- Haal de pan van het vuur en laat je suiker-aardbeien sap afkoelen tot kamertemperatuur
- Ik prak de aardbeien nog even met een aardappelstamper om alle smaakjes eruit te halen
- Filter de aardbeien uit je limonade
- Giet je suiker-aardbeien sap in een weckpot en doe de whey erbij
- Laat het mengsel ongeveer 48 uur fermenteren, buiten de koelkast, afgedekt met een zakdoek, koffiefilterzakje of iets anders in die trend
- Is de smaak hoe je hem wil hebben, zet je pot dan in de koelkast om het fermentatieproces te stoppen
Notes
- Je kan zien dat het fermentatie proces is begonnen doordat er kleine bubbeltjes in je limonade ontstaan
- Is je limonade klaar, zet hem dan afgesloten in de koelkast
- Vergeet niet elke dag je weckpot/fles te ontluchten, i.v.m ontploffingsgevaar
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Even om onduidelijkheid weg te nemen: als je limonade eenmaal klaar is en je hebt het in flessen in de koelkast staan, dan is het toch niet meer nodig iedere dag te ontluchten? Als ik je goed begrijp stopt het fermentatieproces bijna helemaal als de drank gekoeld bewaard wordt?
Bedankt trouwens voor je geweldige site en heel handige tips en tricks!
Anne
Het fermentatie proces stopt inderdaad maar er kan nog koolzuur opbouwen in de fles, waardoor het ontploffingsgevaar aanwezig blijft. Dat weet ik uit ervaring toevallig haha! Ik zou hem toch af en toe even ontluchten. Bedankt voor je lieve compliment! Die krijg ik niet zo vaak