• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS vanille macarons met aardbeien vulling

FBS vanille macarons met aardbeien vulling

5 februari 2020 door Kas Reageer

Soms leer je een blog kennen via de foodblogswap waarvan je denkt; YES! Dit is echt helemaal geweldig! Gevolgd door twijfel, want met 888 lekkere recepten, weet ik nooit wat ik moet maken... Dit was het geval met de foodblog van Anne-Marie. Zij is de 'bak-ster' van de website my happy kitchen.

Ik heb lang getwijfeld, wat zal ik maken? De brookies, de chocolade fudge taart, de overheerlijke kwarkbollen of macarons?

Je hebt vast de foto en linktekst gezien toen je erop klikte, dus je weet ook wat ik koos. Ik weet nog hoe lekker de macarons bij Goya waren toen ik met vrouw daar ging eten. Dus de keuze was uiteindelijk toch niet zo moeilijk. 

Anne-Marie heeft een paar verschillende recepten op haar website. Makkelijke macarons met pistache, de wat moeilijkere variant en die met rozen. Ik ben voor het recept met rozen gegaan en heb deze naar eigen smaak aangepast. 

Wil jij ook van deze lekkere macarons maken? Let dan op het volgende;

  • Lees het recept eerst door, zodat je van te voren weet wat je moet doen.
  • Klop het eiwit niet helemaal stijf na het toevoegen van de suiker, zodat het perfect is nadat je het amandelmeel en poedersuiker erdoorheen vouwt.
  • Mix het beslag ook niet te lang, want dan wordt het wat dunner en breken je macarons in de oven
  • Zorg ervoor dat je de macarons lang genoeg laat rusten, anders breken ze ook in de oven

TIP; teken rondjes met een omtrek van 4cm op de onderkant van het bakpapier zodat je de macarons even groot kan opspuiten! Ik gebruikte een rolletje plakband als vorm

Veel bakplezier! 

AuteurKas

Macarons
 200 gr poedersuiker of suikervervanger
 120 gr gezeefde amandelmeel
 30 gr fijne kristalsuiker
 112 gr eiwit, afgewogen
 1 theelepel vanille extract
 snufje rood kleurstof poeder
 1 theelepel vanille poeder *optioneel
Vulling
 100 gr roomboter op kamertemperatuur
 100 gr poedersuiker of suikervervanger
 2 eetlepels aardbeienjam

1

Bekleed een bakplaat met bakpapier

2

LET OP: Gebruik je een suikervervanger, maal deze dan eerst tot een fijn poeder!

3

Doe de suiker, vanille poeder en amandelmeel samen in een kom

4

Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn en doe beetje bij beetje de kristalsuiker erdoorheen

5

Klop het eiwit vervolgens bijna stijf

6

Roer het kleurstof poeder door het vanille extract en giet het bij je eiwit

7

Vouw het eiwit in gedeeltes door je amandelmeel mengsel, het beslag is goed als het in een dikke sliert van je spatel afloopt

8

Doe een glad spuitmondje van ca. 5 mm in een spuitzak en schep het beslag in de spuitzak. Houd je spuitzak recht boven de bakplaat en spuit rondjes op het bakpapier

9

Tik de bakplaat een keer hard op het aanrecht om alle luchtbelletjes te verwijderen. Laat de macarons 30 á 60 minuten rustenzodat deze een velletje krijgen. Wanneer je er zachtjes aan komt, mag er geen beslag meer aan je vinger blijven plakken

10

Verwarm de oven voor op 150 graden, bak de macarons in 20 minuten gaar

11

Haal het bakpapier meteen van de bakplaat af op een natte aanrecht, zo krijg je de macarons dadelijk beter van het papier af

Vulling maken
12

Meng de zachte boter met de poedersuiker en de aardbeienjam licht en luchtig. Spuit een laag crème op de helft van alle macarons. Beleg met de andere macarons.

Ingrediënten

Macarons
 200 gr poedersuiker of suikervervanger
 120 gr gezeefde amandelmeel
 30 gr fijne kristalsuiker
 112 gr eiwit, afgewogen
 1 theelepel vanille extract
 snufje rood kleurstof poeder
 1 theelepel vanille poeder *optioneel
Vulling
 100 gr roomboter op kamertemperatuur
 100 gr poedersuiker of suikervervanger
 2 eetlepels aardbeienjam

Bereiding

1

Bekleed een bakplaat met bakpapier

2

LET OP: Gebruik je een suikervervanger, maal deze dan eerst tot een fijn poeder!

3

Doe de suiker, vanille poeder en amandelmeel samen in een kom

4

Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn en doe beetje bij beetje de kristalsuiker erdoorheen

5

Klop het eiwit vervolgens bijna stijf

6

Roer het kleurstof poeder door het vanille extract en giet het bij je eiwit

7

Vouw het eiwit in gedeeltes door je amandelmeel mengsel, het beslag is goed als het in een dikke sliert van je spatel afloopt

8

Doe een glad spuitmondje van ca. 5 mm in een spuitzak en schep het beslag in de spuitzak. Houd je spuitzak recht boven de bakplaat en spuit rondjes op het bakpapier

9

Tik de bakplaat een keer hard op het aanrecht om alle luchtbelletjes te verwijderen. Laat de macarons 30 á 60 minuten rustenzodat deze een velletje krijgen. Wanneer je er zachtjes aan komt, mag er geen beslag meer aan je vinger blijven plakken

10

Verwarm de oven voor op 150 graden, bak de macarons in 20 minuten gaar

11

Haal het bakpapier meteen van de bakplaat af op een natte aanrecht, zo krijg je de macarons dadelijk beter van het papier af

Vulling maken
12

Meng de zachte boter met de poedersuiker en de aardbeienjam licht en luchtig. Spuit een laag crème op de helft van alle macarons. Beleg met de andere macarons.

FBS vanille macarons met aardbeien vulling
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Koekies, Ongezond!, Recepten Tags: aardbeien, Amandelmeel, eiwit, foodblogswap, macarons, myhappykitchen, myhappykitchen.nl, poedersuiker, vanille, vanille macarons

« Green Bean Baby Set patroon review
overnight oats met appeltaart smaak »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer