Soms leer je een blog kennen via de foodblogswap waarvan je denkt; YES! Dit is echt helemaal geweldig! Gevolgd door twijfel, want met 888 lekkere recepten, weet ik nooit wat ik moet maken... Dit was het geval met de foodblog van Anne-Marie. Zij is de 'bak-ster' van de website my happy kitchen.
Ik heb lang getwijfeld, wat zal ik maken? De brookies, de chocolade fudge taart, de overheerlijke kwarkbollen of macarons?
Je hebt vast de foto en linktekst gezien toen je erop klikte, dus je weet ook wat ik koos. Ik weet nog hoe lekker de macarons bij Goya waren toen ik met vrouw daar ging eten. Dus de keuze was uiteindelijk toch niet zo moeilijk.
Anne-Marie heeft een paar verschillende recepten op haar website. Makkelijke macarons met pistache, de wat moeilijkere variant en die met rozen. Ik ben voor het recept met rozen gegaan en heb deze naar eigen smaak aangepast.
Wil jij ook van deze lekkere macarons maken? Let dan op het volgende;
- Lees het recept eerst door, zodat je van te voren weet wat je moet doen.
- Klop het eiwit niet helemaal stijf na het toevoegen van de suiker, zodat het perfect is nadat je het amandelmeel en poedersuiker erdoorheen vouwt.
- Mix het beslag ook niet te lang, want dan wordt het wat dunner en breken je macarons in de oven
- Zorg ervoor dat je de macarons lang genoeg laat rusten, anders breken ze ook in de oven
TIP; teken rondjes met een omtrek van 4cm op de onderkant van het bakpapier zodat je de macarons even groot kan opspuiten! Ik gebruikte een rolletje plakband als vorm
Veel bakplezier!
Bekleed een bakplaat met bakpapier
LET OP: Gebruik je een suikervervanger, maal deze dan eerst tot een fijn poeder!
Doe de suiker, vanille poeder en amandelmeel samen in een kom
Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn en doe beetje bij beetje de kristalsuiker erdoorheen
Klop het eiwit vervolgens bijna stijf
Roer het kleurstof poeder door het vanille extract en giet het bij je eiwit
Vouw het eiwit in gedeeltes door je amandelmeel mengsel, het beslag is goed als het in een dikke sliert van je spatel afloopt
Doe een glad spuitmondje van ca. 5 mm in een spuitzak en schep het beslag in de spuitzak. Houd je spuitzak recht boven de bakplaat en spuit rondjes op het bakpapier
Tik de bakplaat een keer hard op het aanrecht om alle luchtbelletjes te verwijderen. Laat de macarons 30 á 60 minuten rustenzodat deze een velletje krijgen. Wanneer je er zachtjes aan komt, mag er geen beslag meer aan je vinger blijven plakken
Verwarm de oven voor op 150 graden, bak de macarons in 20 minuten gaar
Haal het bakpapier meteen van de bakplaat af op een natte aanrecht, zo krijg je de macarons dadelijk beter van het papier af
Meng de zachte boter met de poedersuiker en de aardbeienjam licht en luchtig. Spuit een laag crème op de helft van alle macarons. Beleg met de andere macarons.
Ingrediënten
Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier
LET OP: Gebruik je een suikervervanger, maal deze dan eerst tot een fijn poeder!
Doe de suiker, vanille poeder en amandelmeel samen in een kom
Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn en doe beetje bij beetje de kristalsuiker erdoorheen
Klop het eiwit vervolgens bijna stijf
Roer het kleurstof poeder door het vanille extract en giet het bij je eiwit
Vouw het eiwit in gedeeltes door je amandelmeel mengsel, het beslag is goed als het in een dikke sliert van je spatel afloopt
Doe een glad spuitmondje van ca. 5 mm in een spuitzak en schep het beslag in de spuitzak. Houd je spuitzak recht boven de bakplaat en spuit rondjes op het bakpapier
Tik de bakplaat een keer hard op het aanrecht om alle luchtbelletjes te verwijderen. Laat de macarons 30 á 60 minuten rustenzodat deze een velletje krijgen. Wanneer je er zachtjes aan komt, mag er geen beslag meer aan je vinger blijven plakken
Verwarm de oven voor op 150 graden, bak de macarons in 20 minuten gaar
Haal het bakpapier meteen van de bakplaat af op een natte aanrecht, zo krijg je de macarons dadelijk beter van het papier af
Meng de zachte boter met de poedersuiker en de aardbeienjam licht en luchtig. Spuit een laag crème op de helft van alle macarons. Beleg met de andere macarons.
Speak Your Mind