Lekker voor bij de koffie, of tussendoor
2016-11-02 17:20:33
Print
Voor de koeken
- 240 gram spelt
- 35 gram kokosbloesemsuiker
- 80 gram reuzel
- 1 ei
- snufje zout
Voor de stroop
- 100 gram ahorn siroop
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 16 gram reuzel
- een theelepel vanille extract
- snuf zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kneed alle ingrediënten voor de koek goed door elkaar, tot je een mooi deegje hebt
- Rol je deeg uit tot een plak van ongeveer 1/2 centimeter
- Steek met een vormpje de koeken uit en bak ze in gaar in 10 a 12 minuten
- Zet ondertussen een pannetje op het vuur met daarin de ahorn siroop en kokosbloesemsuiker
- Breng al roerend aan de kook, op middelhoog vuur
- Laat het mengsel ongeveer twee minuten koken op laag vuur en draai het daarna uit, laat het pannetje nog even op de warmtebron staan, dan karameliseert het nog een beetje verder
- Als je stroop gestopt is met borrelen, schep je de reuzel, vanille en zout erbij, roer tot de reuzel volledig is gesmolten
- Als de koeken zijn afgekoeld en de caramel niet meer gloeiend heet is kun je een koekje insmeren met wat caramel en er nog een koek opleggen
Notes
- LET OP: Gekarameliseerde suiker is heel erg heet! Zorg dat er geen kleine kinderen of huisdieren in de keuken zijn! Doe voorzichtig!
- Laat je niet verleiden om een beetje te proeven, je verbrand jezelf geheid, ik spreek uit ervaring
- Tijdens het afkoelen dikt je caramel verder in, hij smeert een stuk makkelijker als hij nog een beetje warm is
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind