Maart is alweer bijna ten einde. De lente is officieel begonnen. En het is weer tijd voor een foodblogswap! Eigenlijk schaam ik me wel een beetje... Het vorige recept was ook voor de foodblogswap... Dat betekent dat ik de afgelopen maand he-le-maal niks heb gepost! Wel gemaakt, maar niet gedeeld... Ik ben de laatste tijd teveel bezig met het zoeken naar een recept voor een echt lekkere snack, die ook nog eens koolhydraatarm is. En tot op heden heb ik alleen een tof muffin recept gevonden. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Want ik wil koekies. Omdat koekies
Omdat ik toch al bezig was met zoeken heb ik ook ff goed rondgeneusd op de website die ik kreeg toegewezen. Namelijk foodquotes.nl van Simone! Simone woont in Eindhoven en eet paleo. Als je een paleo dieet volgt mag je bijvoorbeeld geen granen en geen suiker. Maar wel veel dingen die je niet mag als je een keto dieet volgt. Banaan bijvoorbeeld, en dadels. Dat mis ik best wel.. Dadels. Vooral medjoul dadels. Daar heb ik echt een softspot voor. Ik dwaal af. Simone heeft niet alleen recepten op haar blog, maar ook reviews, hotspots en persoonlijke artikelen. Ze houdt zelfs zoveel van eten en gezond bezig zijn dat ze zich heeft opgeleid tot gediplomeerd voedingsdeskundige!
Ik hoefde niet ver te zoeken naar iets lekkers. Ik was op zoek naar iets zoets, maar kwam uit bij een heerlijk lunch gerecht. Spinaziewraps met gerookte zalm. En net als bij elke foodblogswap heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Simone heeft het lekker simpel gehouden, ei en spinazie. Ik maakte er spinazie pesto wraps van, met pijnboompitten en kaas. Ook besmeerde ik ze met wat roomkaas voor we ze gingen beleggen om er een volwaardige lunch van te maken. Ik heb geen parmezaanse kaas gebruikt, maar gewoon 48+ kaas van de Appie. Ik ben niet zo dol op parmezaan. En de pijnboompitten in mijn recept kun je dit ook vervangen met zonnebloempitten, voor het geval jij niet zo'n fan bent van pijnboompitten
Ik heb écht mijn best gedaan om de wraps net zo mooi te snijden als Simone. Zoals je ziet is dit mislukt haha! Ik heb ze gesneden met een vlijmscherp koksmes maar nog ziet het eruit als of ik een kartel schaar heb gebruikt!
Bedankt voor dit lekkere recept Simone! Iedereen heeft ervan gesmult. Zelfs het kleinste meisje in huis had een mini wrap en ze vondt het heerlijk
Maal de pijnboompitten tot 'meel', rasp de kaas en mix de spinazie tot moes. Die laatste ging bij mij het beste met de staafmixer
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
Als laatste doe je de eieren en de olijfolie erbij. Mijn eieren waren aan de grote kant. Heb jij kleine eitjes, neem er dan eentje meer. Mix het nog een keer goed door elkaar
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en giet een soeplepel spinaziemengsel erin. Ik had genoeg voor 3 grote en 1 kleine wrap.
Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken tot de bovenkant begint te stollen. Draai de wrap om en bak deze kant nog 1 a 2 minuten
Laat de wraps volledig afkoelen voor je ze besmeerd met roomkaas. Beleg ze daarna met de zalm en/of kipfilet.
Ingrediënten
Bereiding
Maal de pijnboompitten tot 'meel', rasp de kaas en mix de spinazie tot moes. Die laatste ging bij mij het beste met de staafmixer
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
Als laatste doe je de eieren en de olijfolie erbij. Mijn eieren waren aan de grote kant. Heb jij kleine eitjes, neem er dan eentje meer. Mix het nog een keer goed door elkaar
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en giet een soeplepel spinaziemengsel erin. Ik had genoeg voor 3 grote en 1 kleine wrap.
Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken tot de bovenkant begint te stollen. Draai de wrap om en bak deze kant nog 1 a 2 minuten
Laat de wraps volledig afkoelen voor je ze besmeerd met roomkaas. Beleg ze daarna met de zalm en/of kipfilet.
Speak Your Mind