• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Koekies! enzo

Bewust en gezond, maar vooral erg lekker!

  • Recepten
  • Verzorging
  • Spelen
  • Blog
  • Recepten Index
  • Contact
Je bent hier: Home / Recepten / FBS: Spinaziewrap van Simone

FBS: Spinaziewrap van Simone

26 maart 2019 door Kas Reageer

Maart is alweer bijna ten einde. De lente is officieel begonnen. En het is weer tijd voor een foodblogswap! Eigenlijk schaam ik me wel een beetje... Het vorige recept was ook voor de foodblogswap... Dat betekent dat ik de afgelopen maand he-le-maal niks heb gepost! Wel gemaakt, maar niet gedeeld... Ik ben de laatste tijd teveel bezig met het zoeken naar een recept voor een echt lekkere snack, die ook nog eens koolhydraatarm is. En tot op heden heb ik alleen een tof muffin recept gevonden. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Want ik wil koekies. Omdat koekies

Omdat ik toch al bezig was met zoeken heb ik ook ff goed rondgeneusd op de website die ik kreeg toegewezen. Namelijk foodquotes.nl van Simone! Simone woont in Eindhoven en eet paleo. Als je een paleo dieet volgt mag je bijvoorbeeld geen granen en geen suiker. Maar wel veel dingen die je niet mag als je een keto dieet volgt. Banaan bijvoorbeeld, en dadels. Dat mis ik best wel.. Dadels. Vooral medjoul dadels. Daar heb ik echt een softspot voor. Ik dwaal af. Simone heeft niet alleen recepten op haar blog, maar ook reviews, hotspots en persoonlijke artikelen. Ze houdt zelfs zoveel van eten en gezond bezig zijn dat ze zich heeft opgeleid tot gediplomeerd voedingsdeskundige! 

Ik hoefde niet ver te zoeken naar iets lekkers. Ik was op zoek naar iets zoets, maar kwam uit bij een heerlijk lunch gerecht. Spinaziewraps met gerookte zalm. En net als bij elke foodblogswap heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Simone heeft het lekker simpel gehouden, ei en spinazie. Ik maakte er spinazie pesto wraps van, met pijnboompitten en kaas. Ook besmeerde ik ze met wat roomkaas voor we ze gingen beleggen om er een volwaardige lunch van te maken. Ik heb geen parmezaanse kaas gebruikt, maar gewoon 48+ kaas van de Appie. Ik ben niet zo dol op parmezaan. En de pijnboompitten in mijn recept kun je dit ook vervangen met zonnebloempitten, voor het geval jij niet zo'n fan bent van pijnboompitten

Ik heb écht mijn best gedaan om de wraps net zo mooi te snijden als Simone. Zoals je ziet is dit mislukt haha! Ik heb ze gesneden met een vlijmscherp koksmes  maar nog ziet het eruit als of ik een kartel schaar heb gebruikt! 

Bedankt voor dit lekkere recept Simone! Iedereen heeft ervan gesmult. Zelfs het kleinste meisje in huis had een mini wrap en ze vondt het heerlijk

IMG_6194
IMG_6195
IMG_6198

AuteurKasMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd15 minBaktijd15 minTotaal30 min

 15 gr pijnboompitten
 50 gr (parmezaanse) kaas
 200 gr spinazie
 1 theelepel knoflookpoeder
 zout en peper
 flinke scheut olijfolie
 5 eieren
 roomkaas
 zalm en/of kipfilet

1

Maal de pijnboompitten tot 'meel', rasp de kaas en mix de spinazie tot moes. Die laatste ging bij mij het beste met de staafmixer

2

Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

3

Als laatste doe je de eieren en de olijfolie erbij. Mijn eieren waren aan de grote kant. Heb jij kleine eitjes, neem er dan eentje meer. Mix het nog een keer goed door elkaar

4

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en giet een soeplepel spinaziemengsel erin. Ik had genoeg voor 3 grote en 1 kleine wrap.

5

Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken tot de bovenkant begint te stollen. Draai de wrap om en bak deze kant nog 1 a 2 minuten

6

Laat de wraps volledig afkoelen voor je ze besmeerd met roomkaas. Beleg ze daarna met de zalm en/of kipfilet.

Ingrediënten

 15 gr pijnboompitten
 50 gr (parmezaanse) kaas
 200 gr spinazie
 1 theelepel knoflookpoeder
 zout en peper
 flinke scheut olijfolie
 5 eieren
 roomkaas
 zalm en/of kipfilet

Bereiding

1

Maal de pijnboompitten tot 'meel', rasp de kaas en mix de spinazie tot moes. Die laatste ging bij mij het beste met de staafmixer

2

Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.

3

Als laatste doe je de eieren en de olijfolie erbij. Mijn eieren waren aan de grote kant. Heb jij kleine eitjes, neem er dan eentje meer. Mix het nog een keer goed door elkaar

4

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en giet een soeplepel spinaziemengsel erin. Ik had genoeg voor 3 grote en 1 kleine wrap.

5

Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken tot de bovenkant begint te stollen. Draai de wrap om en bak deze kant nog 1 a 2 minuten

6

Laat de wraps volledig afkoelen voor je ze besmeerd met roomkaas. Beleg ze daarna met de zalm en/of kipfilet.

Spinazie pesto wraps
Ingrediënten Bereiding

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Reddit
  • Google
  • E-mail

Gerelateerd

Onderwerp: Lunch, Recepten, Tussendoortjes Tags: ei, foodblogswap, foodblogswap maart 2019, foodquotes, gerookte zalm, glutenvrij, graanvrij, kaas, keto, koolhydraatarm lunch gerecht, low carb, pijnboompitten, roomkaas, spinazie, spinaziewrap

« FBS: Chocolade pizza van Elsa
DIY: Playdough klei »

Speak Your Mind

  • WP Comments
  • Facebook Comments

Geef een reactie Reactie annuleren

Primaire Sidebar

  • 
  • 
  • 
  • 

Even Voorstellen

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief



Green Bean Baby Set review!

Uitgelichte recepten




Tags

aardappel agave amandelen Amandelmeel Banaan body&fit body en fit cacaopoeder chocolade copycat dadel dadelpasta dadels ei eivrij erythritol foodblogswap geraffineerde suikervrij gezond ontbijt gezond tussendoortje glutenvrij havermout honing kaneel kefir keto kidsproof kokosbloesemsuiker kokosmeel kokosolie koolhydraatarm lactosevrij maple syrup melkkefir paleo peuterproof raw roomboter slagroom spelt suikervrij tarwevrij vanille vanille extract zelf chocolade maken

Footer

insta-peek

Instagram did not return a 200.

Over mij

  • 
  • 
  • 
  • 

Ik ben Kas, moeder van twee pubers en een peuter. Gek op bakken, gezonde voeding zonder e-nummers, geraffineerde suiker en tarwe. Druk bezig met natuurlijk ouderschap, groene opvoeding, borstvoeding en wasbaar luieren.

laatste blogs

· COPYRIGHT © 2014 - 2019 · Koekies! enzo · Privacyverklaring ·

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Onze website verzamelt digitale koekies voor onze statistieken. Ga je hiermee akkoord?Natuurlijk!Lees meer