Het heerlijk avondje is gekomen!
2016-11-26 18:26:32
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
3 hr
Ingredients
- 20 pepernoten
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 2 blaadjes gelatine van dr. Oetker
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- Verkruimelde speculaas ter garnering
Instructions
- Kruimel de pepernoten in stukjes in je keukenmachine en meng deze met de koek- en speculaaskruiden
- Week de gelatine 5 minuten in koud water en knijp deze daarna goed uit
- Verwarm 25 milliliter water in een pannetje op middelhoog vuur
- Haal het pannetje van vuur af en los de gelatine erin op en laat iets afkoelen
- Klop ondertussen de slagroom met de kokosbloesemsuiker lobbig en mix halverwege het pepernoot-kruiden mengsel erdoor
- Spatel het gelatine water door de slagroom
- Schenk het mengsel in 4 schaaltjes en laat ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven
- Garneer de mousse voor het serveren met de verkruimelde speculaas
Koekies! enzo https://koekiesenzo.nl/
Speak Your Mind